JEDINÉ PŘEDSTAVENÍ DO KONCE SEZÓNY – TANEC PRO VÁS
BALET / 1.6.2020
Posledním divadelním programem v probíhající sezóně bude TANEC Z CELÉHO SRDCE PRO VÁS – představení o vytrvalosti a úsilí choreografů z řad našich tanečníků, které uvedeme 16. června.
 
Tanečníci chtějí v této době vrátit vše, co jim balet dal, a proto přichází s novými choreografiemi, novou energií a novým začátkem poté, co se svět a s ním i provoz našeho divadla na nějaký čas zastavily.
 
Členové souboru baletu NDM vytvořili originální choreografie, které doplní dva krátké filmy.
 
Dílo Different se inspiruje 5 tanečníky souboru, kteří během karantény otevřeně mluví o tom, co prožívají, když nemohou na jeviště – to vše je zasazeno do prostředí ostravského industriálu Vítkovických sléváren, stejně tak jako do přírody.
A projekt Social distancing Giorgia Madii nám formou mluveného slova kombinovaného s tancem přibližuje maličkosti všedních dní našich tanečníků v době karantény.
 
Noví tvůrci, nové choreografie, nový začátek... Tímto heslem se rozloučíme s probíhající sezónou, ale stejná myšlenka v září 2020 zahájí i sezónu novou – tentokrát ve formě společného představení všech souborů NDM s názvem Muž, který sázel stromy.

Balet NDM uvede toto výjimečné představení pro omezený počet diváků dne 16. června v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
Od 18.00 hodin je pro vás ve foyeru Divadla Jiřího Myrona připraven DRAMATURGICKÝ ÚVOD S PŘEKVAPENÍM.