BALET NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI VE DVOU POSLEDNÍCH REPRÍZACH
BALET / 6.10.2021

Už pouze dvakrát mají diváci Národního divadla moravskoslezského možnost shlédnout balet podle slavného románu NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI. Srdečně zveme!

Nenechte si ujít poslední dvě reprízy baletu, jehož příběh je založen na dramaticky vyhrocených mezilidských vztazích, odehrávajících se na tanečních bálech... Nebezpečné známosti uvedeme 13. října a 6. listopadu od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
V jedné z hlavních rolí se Vám představí Shino Sakurado, držitelka Ceny Jantar 2019 za roli Markýzy de Merteuille, za kterou byla nominována i na Cenu Thálie. 
 
„Během příprav tohoto baletu jsem si uvědomila, jak komplikovanou postavou Markýza de Merteuille je. Má mnoho tváří, emocí, působí tolika různými dojmy. Bylo opravdu obtížné přijít na to, jak ukázat v rámci baletní inscenace její charakter v plné šíři. Madame de Tourvel je v tomto směru jednodušší postavou. Je čistá a nevinná, věří v opravdovou lásku. V porovnání s Madame de Tourvel bylo těžší hrát Markýzu de Merteuille. Chci určitě hledat vývoj její postavy dál."
Celý rozhovor se Shino Sakurado si přečtete zde.
 
Foto Lucie Maceczková