SOUBOR BALETU NDM SE KONCEM ŘÍJNA PŘEDSTAVÍ NA DVOU FESTIVALECH
BALET / 18.10.2021
Soubor baletu vystoupí s inscenací ROSSINIHO KARTY 21. října na přehlídce baletní tvorby českých divadel Dance Brno 2021 a poté 24. října v polském Tarnově na 10. ročníku Mezinárodního festivalu tanečních divadel Otevřená scéna 2021
„V brněnském Janáčkově divadle tančíme 21. října. Na festivalu Dance Brno 2021 se prezentují české profesionální soubory – v jednom týdnu se tak diváci seznámí s inscenacemi šesti českých divadelních domů. Dramaturgie festivalu se zaměřuje především na původní tvorbu, repertoárové progresivní tituly a choreografie významných evropských a světových choreografů s mimořádnou úrovní sólové či ansámblové interpretace,“ přibližuje šéfka souboru Lenka Dřímalová.
„Sloganem jubilejního ročníku festivalu Otevřená scéna 2021 v polském Tarnově je Human Story – příběh o člověku zmítaném dilematy duše a důsledky svých etických voleb, studium lidské přirozenosti a identity vyjádřené tancem. Příběh o tom, co utváří člověka, co utváří jeho identitu a duchovní hodnoty,“ pokračuje Lenka Dřímalová. 
 
Foto Serghei Gherciu
Do konce tohoto roku mohou diváci Národního divadla moravskoslezského shlédnout inscenaci ROSSINIHO KARTY ještě třikrát, a to v termínech 19., 27. října a 10. listopadu vždy od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Mryrona.