BALETNÍ HOSTINA ROSSINIHO KARTY V POSLEDNÍ LETOŠNÍ REPRÍZE
BALET / 7.11.2021
Zveme Vás na večer dvou současných choreografií do Divadla Jiřího Myrona. Úspěšnou baletní inscenaci ROSSINIHO KARTY uvedeme v letošním roce naposledy!
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského se koncem října představil s touto inscenací na dvou tanečních festivalech. Nejprve na přehlídce baletní tvorby českých divadel Dance Brno 2021 (21. října) a poté vystoupil 24. října v polském Tarnově v rámci 10. ročníku Mezinárodního festivalu tanečních divadel Otevřená scéna 2021. V obou případech si u diváků vysloužil dlouhého potlesku vestoje!
 
Foto Przemysław Sroka
Členové baletu si už za dřívější ztvárnění rolí v obou choreografiích vytančili například Cenu za kolektivní výkon na přehlídce českých souborů Balet 2019 nebo moravskoslezské Ceny Jantar, Koki Nishioka a Rita Pires obdrželi širší nominace na Ceny Thálie.
 
Foto Serghei Gherciu
 
"V souboru baletu je rozhodně vidět vývoj. Pozoruji to zejména u tanečníků, kteří mou choreografii původně tančili a se kterými jsem naposledy pracoval. Když s nimi zkouším nyní, je to úplně jiná úroveň. Inscenace získala na kvalitě po všech stránkách," chválí španělský choreograf Juanjo Arqués, který se souborem nastudoval choreografii Následky.
 
Foto Przemysław Sroka
ROSSINIHO KARTY pro Vás zatančíme 21. listopadu od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!