SOBOTNÍ TANEČNÍ HOSTINA V OBOŘE BUDE SLAVNOSTNÍM ZAKONČENÍM BALETNÍ SEZÓNY!
BALET / 18.6.2022
Přijďte s námi oslavit konec sezóny! Balet Národního divadla moravskoslezského zakončí svou sezónu v sobotu 18. června v amfiteátru na Hukvaldech, kde uvede TANEČNÍ HOSTINU V OBOŘE.
 
Soubor baletu NDM se v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka představí s originálním průřezem ze svého repertoáru. Taneční hostina se uskuteční od 20 hodin. Vstupenky ZDE! Večer bude patřit klasikům baletní hudby.
 
Velkolepá taneční hostina bude zahájena vstupem toreadora Escamilla z baletu Carmen na hudbu Rodiona K. Ščedrina a Georgese Bizeta.
 
Násedovat bude Labutí jezero, symbol klasického baletního umění. Slavné „černé“ pas de deux prince s Odilií ze 3. jednání bylo nastudováno speciálně pro Janáčkův festival a prostředí hukvaldského amfiteátru!
 
Návštěvníci se mohou těšit i na ukázku z úspěšné inscenace Nebezpečné známosti. Shino Sakurado získala Cenu Jantar 2019 a obdržela za roli Markýzy de Merteuil užší nominaci na Cenu Thálie 2019.
 
Písně Když maminka tvoje a V takovém nečase! z cyklu Písně o mrtvých dětech a krátká melodie v jidiš přiblíží dobu a hudební svět geniálního tvůrce Gustava Mahlera a baletní inscenaci Mahlerovy vzpomínky.
 
TANEČNÍ HOSTINA V OBOŘE skončí jedinečným hudebním humorem Gioacchina Rossiniho a závěrečnou scénou z inscenace Rossiniho karty. Soubor baletu NDM získal za tuto inscenaci na festivalu Balet 2019 cenu za nejlepší kolektivní výkon. Rita Pires a Koki Nishioka obdrželi za sólové výkony v inscenaci širší nominace na Cenu Thálie 2020.
 
Nebezpečné známosti Mahlerovy vzpomínky Rossiniho karty, foto Serghei Gherciu
Přiďte za námi! Těšíme se na Vaši návštěvu v Hukvaldské oboře!