SOUBOR BALETU UVEDE ÚSPĚŠNOU INSCENACI ROSSINIHO KARTY
BALET / 21.2.2023
Nenechte si ujít poslední představení inscenace ROSSINIHO KARTY před derniérou! Velkolepou baletní hostinu uvedeme na jevišti Divadla Jiřího Myrona ve čtvrtek 23. února. Derniéra se uskuteční v květnu.
 
Ve čtvrtek 23. února 2023 v 18.30 hodin odehrajeme inscenaci Rossiniho karty v Divadle Jiřího Myrona. Poté odjedeme do německého Oldenburku, kde se představíme na 15. ročníku festivalu Internationale Tanztage (Mezinárodní dny tance). Na festivalu, který pořádá Oldenburské státní divadlo, vystoupí dvanáct baletních a tanečních souborů z celého světa. Jedním z nich je i balet Národního divadla moravskoslezského, který ve dnech 25. a 26. března 2023 předvede ve zmíněném divadle svou inscenaci Rossiniho karty, jejíž derniéra nastane 25. května 2023 v Divadle Jiřího Myrona. A právě sólistka našeho baletu Shino Sakurado, respektive fotografie jejího sólového výstupu z této inscenace, se stala logem/značkou letošního festivalu.
 
Za tuto inscenaci získal soubor baletu na festivalu Balet 2019 cenu za nejlepší kolektivní výkon, Rita Pires a Koki Nishioka obdrželi za sólové výkony v inscenaci širší nominace na Cenu Thálie 2020. Nenechte si ujít jedno ze dvou představení v této sezóně!
 
Velkolepou hostinu uvedeme na prknech Divadla Jiřího Myrona 23. února a 25. května 2023 v 18.30 hodin. Srdečně zveme!