MEZINÁRODNÍ DEN TANCE PROTANČÍME ON-LINE
BALET / 28.4.2020
Mezinárodní den tance připadá na 29. dubna. Slaví se od roku 1982, letos poprvé virtuálně. Opět ale propojí to nejlepší z české taneční scény a přidat se mohou i všichni zájemci z řad veřejnosti.
 
Opět se můžete proto těšit na vystoupení nejlepších českých tanečníků, taneční workshopy pro širokou veřejnost, celorepublikový flashmob a taneční párty na závěr. V tuto chvíli pracuje agentura Art4People ze všech sil na tom, aby se on-line podoba oslavy Mezinárodního dne tance svým rozsahem i kvalitou vyrovnala předchozím ročníkům a všem divákům přinesla neopakovatelný kulturní zážitek.
 
Na slavnostním on-line gala budou naše divadlo reprezentovat tanečníci baletního souboru. Sawa Shiratsuki a Sergio Méndez Romero, kteří zatančí adagio ze scény Basila a Kitri z I. jednání baletu Don Quijote (v choreografii Mariuse Petipy a Alexandra Gorského v nastudování Michala Štípy), Rei Masatomi a Sergio Méndez Romero dále zatančí fragment z choreografie Útěk obra / Humpback Runner choreografa Jiřího Pokorného a Barbora Šulcová a Stéphane Aubry připomenou velmi úspěšný duet z choreografie Izika Galiliho O Balcão de Amor.
 
KOMPLETNÍ PROGRAM A ON-LINE FLASHMOB NALEZNETE ZDE:
1) Facebooková stránka Art4People (https://www.facebook.com/Art4People)
2) Facebooková událost Mezinárodní den tance 2020 – on-line (https://www.facebook.com/events/532187280646372/)
3) Záložní vysílání poběží paralelně na YouTube kanále zde: https://www.youtube.com/user/Art4peoplecz
 
(zdroj art4people.cz)