RESTART! → ODSTARTOVAL PRODEJ VSTUPENEK NA SEZÓNU 2020/21!
27.5.2020
RESTART v mnoha podobách grafických i slovních – to je motto Národního divadla moravskoslezského pro sezónu 2020/2021.

„Sezóna s pořadovým číslem 102 bude RESTARTEM se vším všudy. Můžeme to chápat jako naše resty vůči divákovi, jako start něčeho nového po vynucené pauze, ale taky jako symbol toho, že umění (art) je věčné a že přicházíme s novou energií poté, co se svět a s ním i provoz našeho divadla na nějaký čas zastavily,“ rozvinul motto ředitel NDM Jiří Nekvasil. Autorem vizuálu je výtvarník Jiří Šigut.
 
NDM chystá na začátek sezóny „postkoronavirové“ poděkování. „V Divadle Jiřího Myrona zazní 11. září speciální muzikálový večer se stručným názvem DĚKUJEME… Věnujeme jej všem zdravotníkům, kteří se v době koronavirové krize prakticky nezastavili. Poděkování pochopitelně patří i zaměstnancům našich divadelních dílen, kteří se hned od počátku mimořádné situace s plným nasazením věnovali šití potřebných roušek. Vyrobili jich přes 20 000,“ řekl ředitel Nekvasil.
 
Co NDM nabídne v sezóně svým divákům? Doslova premiérová smršť čeká diváky v září a v říjnu (POSLECHNĚTE SI NAŠI AUDIOPOZVÁNKU ►): přesunuly se tam termíny premiér inscenací, které došly až ke generálním zkouškám ještě před uzavřením divadel a naplánovány jsou tam také první novinky 102. sezóny. V září zazní opera Nabucco, balet nabídne Coppélii, činohra komedii Češky krásné, Češky mé! Na říjen posunula činohra premiéry komedií Testosteron a Revizor, muzikál připraví Květiny pro paní Harrisovou.
 
 
 
Sezóna ovšem začne originálním programem. „Na úvod sezóny připraví všechny soubory pod vedením šéfa činohry Vojtěcha Štěpánka společný program inspirovaný slavnou novelou Jeana Giona Muž, který sázel stromy. Každý ze souborů „zasadí“ do kontextu své premiéry a připravíme i doprovodný program v Divadle Antonína Dvořáka i venku,“ přiblížil ředitel Nekvasil. Zahajovací program bude mít pouze pět uvedení.
 
Divadlo mění dny premiér i generálek, způsob předprodeje vstupenek, i režim předplatného. „Premiéry jsme posunuli na sobotu, veřejné generálky na pátek. Opera bude mít veřejné generálky ve čtvrtek, první premiéru v sobotu a premiéru druhého obsazení v neděli. Nedělní termín druhé premiéry se týká také baletu a muzikálu. Důvody jsou zčásti i provozní: se začátkem sezóny chceme divákům v premiérách nabídnout tři už připravené inscenace, které jsme nemohli vzhledem k mimořádné situaci uvést v této sezóně,“ rozvedl ředitel Nekvasil.
Divadlo je v úzkém kontaktu s předplatiteli a má pro ně dobré zprávy. Od září do prosince odehrajeme pro předplatitele všechna zrušená představení, u nichž je to možné. Výjimkou jsou samozřejmě ty premiérové tituly, které musíme z této sezóny posunout na druhou půlku příští, nebo je odložit zatím na neurčito. Od ledna 2021 pak budou nové řady předplatného. Zachováme oblíbenou skupinu MOJE ABO a obnovíme možnost načítání bonusů až do výše 60 % na speciální kartu podle počtu zakoupených vstupenek,“ uzavřel ředitel NDM Jiří Nekvasil.
(šs)