ON-LINE PROGRAM NDM JE U KONCE, 16. 6. SE NA VÁS TĚŠÍME V DIVADLE!
15.6.2020
V rámci projektu DIVADLO POD ROUŠKOU za vámi NDM přicházelo domů, a to prostřednictvím našeho YouTube kanálu. Děkujeme, že jste byli s námi! Dne 16. 6. se na vás budeme těšit opět naživo!
 
Inscenace a pořady, které jsou součástí repertoáru NDM, byly z důvodu licenčních podmínek ke zhlédnutí pouze jednou, v uvedeném čase, poté byly z kanálu YouTube staženy, nelze si je tedy prohlédnout zpětně. Ostatní videa jsou vám však stále k dispozici!
 
Prostřednictvím projektu DIVADLO POD ROUŠKOU jsme se potkali během 32 podvečů a měli jste možnost zhlédnout celkem 17 inscenací – zmiňme například opery Hamlet, Zneuctění Lukrécie, činohry Můj boj (Mein Kampf), Kuřačky, balet Nebezpečné známosti, choreografii Útěk obra, muzikály Noc na Karlštejně, Fantom Londýna, operety Ples v opeře, Krásná Helena. K řadě inscenací vznikly také originální dramaturgické úvody v podání umělců a zaměstnanců divadla. Na tomto místě bychom také rádi uvedli omluvu, protože z licenčních důvodů nemůžeme nakonec odvysílat operetu Krásná Helena. Děkujeme za pochopení!
 
 
Na program jsme zařadili rovněž talkshow Jakuba Žídka i Petra Kubaly. Díky projektu DIVADLO POD ROUŠKOU jsme pro vás připravili ve spolupráci s Uměleckou agenturou Presto také sérii koncertů ze slavnostního sálu Karla Küglera; šlo o on-line přenosy i záznamy.
 
Z nových projektů zmiňme netradiční pohled do zákulisí Divadla Jiřího Myrona s průvodcem Jaroslavem Rusnákem, dále pohled do zákulisí Divadla Antonína Dvořáka, kterým provázeli Aneta Klimešová a Robert Finta, a mohli jste zhlédnout výstavu ve slavnostním sále v Divadle Jiřího Myrona. Celkem 15 tanečníků baletního souboru Národního divadla moravskoslezského se zapojilo do akce Balet venku – tančilo se na těch nejzajímavějších místech Ostravy. A soubory opera a opereta/muzikál pro vás uspořádaly dva nové koncerty. Všechny tyto záznamy jsou stále k dispozici na www.youtube.com/ndmostrava a najdete je také ZDE.
 
Posledním divadelním programem v probíhající sezóně bude TANEC Z CELÉHO SRDCE PRO VÁS – představení o vytrvalosti a úsilí choreografů z řad našich tanečníků, které uvedeme 16. června v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.