POSLECHNĚTE SI VÍTĚZNÉ POVÍDKY LITERÁRNÍ SOUTĚŽE
17.6.2020
Tři vítězné povídky z II. kategorie literární soutěže Ateliéru při NDM načetli herci činohry NDM Anna Cónová a Tomáš Jirman a byly v premiéře 17., 18. a 19. 6. odvysílány na YouTube kanále NDM.
 
Ateliér pro divadelní vzdělávání při NDM vyhlásil v době pandemie karanténní literární soutěž pro děti a mládež. Inspirací a tématem byla ZAVŘENÁ DIVADLA – co se v nich asi může dít, když se nehrají představení? Jsou úplně opuštěná, nebo tam někdo či něco přebývá? Podstatné bylo však jedno – protože všichni jsme chtěli, aby uzavření divadel mělo rychlý a hlavně šťastný konec, byl i v naší literární soutěži součástí zadání ŠŤASTNÝ KONEC celého příběhu.
 
 
Tři vítězné povídky z II. kategorie načetli herci činohry NDM Anna Cónová a Tomáš Jirman a byly v premiéře v 18.30 hodin odvysílány na YouTube kanále NDM – dne 17. června povídka ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI (1. místo), dne 18. června povídka BALADA O NEPŘIZPŮSOBIVÉM SEDADLE (2. místo) a dne 19. června povídka I HEREC MUSÍ BÝT ŽIV (3. místo). Povídky si můžete také přečíst pod tímto odkazem.
 
Vítězové II. KATEGORIE (12–18 let) – POVÍDKA v rozsahu 3–10 normostran
1. místo Zuzana Smrčková (z Ostravy, žákyně 9. třídy základní školy): povídka ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI
2. místo Andrea Hupková (z Karviné, 15 let, studentka grafického designu na ostravské střední škole):  povídka BALADA O NEPŘIZPŮSOBIVÉM SEDADLE
3. místo Radek Večeřa (z Holešova, 15 let, žák osmiletého gymnázia): povídka I HEREC MUSÍ BÝT ŽIV
 
Foto Lukáš Kaboň