VYCHÁZÍ ČASOPIS NDM ZÁŘÍ/ŘÍJEN
28.8.2020
V září a říjnu 102. sezóny je pro Vás připravena smršť premiér! Rádcem a inspirací k výběru, dobrým průvodcem a společníkem ať jsou Vám stránky již 51. (!) čísla našeho ČASOPISU.
 
A na jaká témata se můžete těšit? Vybíráme pro vás z obsahu...
 
OPERA
Na prkna Divadla Antonína Dvořáka se vrací NABUCCO! V nové inscenaci NDM nesledujeme primárně tuto rovinu Verdiho slavné opery. Inscenačnímu týmu jde tentokrát spíše o připomenutí prvního ostravského nastudování Nabucca z roku 1968, pod kterým byly podepsány dvě legendární umělecké osobnosti divadla – režisér Miloslav Nekvasil a scénograf Vladimír Šrámek.
 
ČINOHRA
Podzim je ve znamení také činoherních premiér! Už 26. září je připravena světová premiéra inscenace ČEŠKY KRÁSNÉ, ČEŠKY MÉ! – kabaretu o Češích a našich velkých úžasných ženách; 10. října TESTOSTERON – komedie o mužích nejen pro ženy – a 24. října REVIZOR coby volné pokračování Havlova Odcházení.
 
BALET
Komický balet COPPÉLIA patří k nejoblíbenějším titulům klasického repertoáru. Hrdina příběhu Coppélius, zlomyslný konstruktér mechanických hraček, zasáhne do života zamilované dvojice Franze a Svanildy svou oživlou loutkou, svůdnou mechanickou panenkou Coppélií... Přečtěte si, co si o svých postavách myslí naši tanečníci – vyzpovídali jsme je před premiérou, která se uskuteční 19. září v Divadle Jiřího Myrona.
 
OPERETA/MUZIKÁL
Soubor operety/muzikálu zahájí sezónu půvabným britským muzikálem KVĚTINY PRO PANÍ HARRISOVOU. Snad bude tato křehká pohádka pro dospělé přesně tím pohlazením po duši, které v letošním roce všichni potřebujeme! V hlavní roli se můžete už od 3. října těšit na Hanu Fialovou.
 
NDM EXTRA / ATELIÉR
NDM EXTRA i ATELIÉR se zapojí do bohatého DOPROVODNÉHO PROGRAMU k zahájení sezóny. V plánu jsou představení pro celou rodinu, workshopy, prohlídky divadla a spousta dalších překvapení.