BOHATÁ ČTVRTÁ ADVENTNÍ NEDĚLE
19.12.2020
Je nám ctí pozvat vás od 20. prosince 18.30 hodin ke sledování koncertu renomované německé sopranistky Maidy Hundeling. Současně Vás také zveme na FB NDM, kde probíhá soutěž o taneční kalendář!
 
Program koncertu MAIDA HUNDELING V OSTRAVSKÉ OPEŘE je sestaven z děl dvou velikánů operní tvorby 19. století Giuseppe Verdiho a Richarda Wagnera. Výběr árií reprezentuje vzorek stěžejního repertoáru sólistky, se kterým účinkuje na předních operních scénách Evropy i Spojených států amerických. Jsme tedy potěšeni, když neopomene ani hostování na naší scéně, jak je tomu v aktuálním nastudování Verdiho opery Nabucco, nebo připravovaném nastudování Pucciniho Toscy. Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského bude řídit šéfdirigent a umělecký ředitel opery Marek Šedivý a program bude slovem doprovázet Jiří Vejvoda.
 
Sledujte od 20. prosince 18.30 hodin na YouTube NDM pod tímto odkazem, zde přinášíme osobní pozvání Maidy Hundeling a Marka Šedivého:
 
 
Společnost Vítkovické slévárny, spol. s r. o. byla iniciátorem vzniku originálního nástěnného kalendáře uměleckých fotografií zachycujících audiovizuální dílo baletního souboru s názvem DIFFERENT. Jeden z originálních nástěnných kalendářů může být váš! Soutěž poběží na FB stránkách baletu NDM a NDM – na každé stránce vylosujeme jednoho výherce. Sledujte obě FB stránky, soutěžit budete moci do sobotního poledne (19. 12.). Na každé stránce bude jedna otázka a jeden vylosovaný výherce.
 
Zde přinášíme záznam filmu DIFFERENT, který zachytil nálady a pocity našich tanečníků během první vlny pandemie nemoci covid-19: