LISTOPADOVÝ ZPRAVODAJ ON-LINE
15.10.2021
Již nyní můžete na našich webových stránkách listovat listopadovým zpravodajem a vybírat si z představení, které jsme pro Vás připravili!
V listopadu nás čekají hned dvě činoherní premiéry.
Na začátek měsíce si soubor činohry připravil odloženou premiéru nové, komorní autorské inscenace LATERNA. Jak již napovídá samotný název, jedná se o uvedení textu, který je pomyslným odkazem na Jiráskovu klasickou a historicky nejuváděnější českou hru Lucernu. Nejedná se však o její pouhou interpretaci... Režisérem a autorem scénáře je Janusz Klimsza, který po sérii úspěšných a populárních komorních inscenací poprvé nastuduje novou inscenaci pro Divadlo „12“. Světová premiéra 6. listopadu 2021 v 19 hodin.
 
Druhou premiérou měsíce bude Gogolův REVIZOR. Premiéra této slavné a nestárnoucí satircké komedie musela být již dvakrát odložena. Doufejme tedy, že se konečně dočkáme 13. listopadu v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Divákům nabízíme derniéru dramatu ODCHÁZENÍ v on-line podobě. Zhlédnout ji můžete v týdnu před premiérou Revizora, tedy 6. – 12. listopadu 2021 na Youtube NDM.
 
Soubor opery Vás zve na Giuseppe Verdiho! Uvedeme jeho MAŠKARNÍ PLES a nejhranější operu světa LA TRAVIATU.
V listopadu nabízíme také rodinné vstupné na odpolední Dvořákovu RUSALKU.
 
Baletní soubor se 6. listopadu rozloučí s inscenací NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI. Markýzu de Merteuil naposledy odtančí sólistka souboru Shino Sakurado, která za roli získala širší nominaci na Cenu Thálie a obdržela Cenu Jantar 2019. Navštívit můžete také ROSSINIHO KARTY, které do konce roku uvedeme pouze ve třech představeních. Za tuto inscenaci soubor získal na festivalu Balet 2019 Cenu za nejlepší kolektivní výkon.
 
V Divadle Jiřího Myrona se můžete těšit na světový muzikálový hit KOČKY, rockovou operu JESUS CHRIST SUPERSTAR a další muzikálové perly v podání souboru operety/muzikálu.
 
Vyberte si z našeho bohatého repertoáru, těšíme se na Vaši návštěvu!