NOVÝ PODCAST NDM S BOHUSLAVOU KRÁČMAROVOU
17.1.2022
Zaposlouchejte se do našeho nového podcastu NDM! Tentkorát si náš moderátor a člen činohry NDM Vít Roleček popovídá s Bohuslavou Kráčmarovou, inspicientkou a asistetkou režie.
 
Během jednoho operního večera ovlivní Bohunka, jak jí v divadle všichni říkáme, život tisícovce lidí. Jak je to možné? Poslouchejte podcast NDM! V rozhovoru se mimo jiné dozvíte, jak si hledala cestu k LA TRAVIATĚ, ale také o její cestě od studia biochemie až k operní režii.
 

Bohuslava Kráčmarová pochází z Ostravy, kde po maturitě na gymnáziu v Ostravě-Zábřehu absolvovala bakalářské studium na zdravotně sociální fakultě Ostravské univerzity. V roce 2001 byla promována v oboru operní režie na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Poté začala pracovat v Národním divadle moravskoslezském jako asistentka režie a zároveň inspicientka souboru opery. Působí také jako inspicientka baletu NDM. Má za sebou pedagogickou praxi a několik vlastních režií. V květnu roku 2018 měla v její režii v Divadle Antonína Dvořáka premiéru opera LA TRAVIATA. Srdečně zveme na nejbližší reprízu, která se uskuteční 1. února od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Na webových stránkách Národního divadla moravskoslezského na adrese podcast.ndm.cz naleznete k poslechu již 17 podcastů! Příjemný poslech a na viděnou v našich divadlech.