SVĚTLO PROCHÁZÍ TMOU! 104. SEZÓNA NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO
18.5.2022
Národní divadlo moravskoslezské nabídne v nové 104. sezóně čistou radost z divadla a potěšení z umění. Jako motto, průvodce novou sezónou, jsme si určili SVĚTLO PROCHÁZÍ TMOU.
 
Čtyři soubory Národního divadla moravskoslezského nastudují v příští sezóně celkem 17 nových premiér v Divadle Antonína Dvořáka, v Divadle Jiřího Myrona, v Divadle „12“ a vůbec poprvé využije NDM pro divadelní produkci i slavnostní sál v patře Divadla Jiřího Myrona. Soubor opery v pěti premiérách představí sedm nových titulů od baroka až po 20. století. Soubor činohry připraví šest nových premiér, soubor baletu dvě. Muzikál rozšíří svou nabídku o čtyři nové tituly.
 
Již nyní si můžete na našich webových stránkách prolistovat brožury předplatného, kde se dozvíte více o chystaných premiérách všech souborů pro sezónu 2022/2023.
 
Jako průvodce 104. sezónou Národního divadla moravskoslezského jsme si určili motto SVĚTLO PROCHÁZÍ TMOU. Do doby postcovidové, pro kterou jsme připravovali tuto sezónu s nadějí, že to nejhorší máme za sebou, vstoupila 24. února 2022 do evropského prostoru událost, kterou jsme si nedokázali v této síle představit, a nechtěli jsme si její reálnou možnost připustit. Začala brutální neomluvitelná ruská vojenská invaze na Ukrajinu. Ruské bezohledné, nečekané (i když vlastně očekávatelné) přepadení nezávislého respektovaného demokratického státu není ničím jiným než porušením veškerých mezinárodních dohod a práva. Ruský bezohledný imperialismus opět ukázal svou pravou tvář doprovázen svou lživou, pokryteckou propagandou. Útok na nezávislou Ukrajinu se týká i nás! Do našeho evropského prostoru na východě vstoupila tma prosycena krví a spáleninou. To vše se děje pár set kilometrů od naší země, našeho města, od našeho divadla,“ říká ředitel NDM Jiří Nekvasil.
 
Vyhrajte s předplatným poukaz na zájezd s CK Radynacestu.cz za 35.000 Kč. Zakoupením předplatného od 1. června do 1. září 2022 budete zařazeni do slosování, které proběhne během slavnostního Galavečera 3. září 2022. Galavečer uvádíme pouze ve dvou termínech: 3. a 4. září 2022 se začátkem v Divadle Antonína Dvořáka v 18.30 hodin, o přestávce se společně přesuneme do Divadla Jiřího Myrona. Pojďte se společně s námi stát součástí světla, které prochází tmou!