KONEC SEZÓNY VE ZNAMENÍ FESTIVALU NOVÉ OPERY – NODO 2022!
16.6.2022
Národní divadlo moravskoslezské i letos spolupořádá bienále festivalu NODO / New Opera Days Ostrava, které se uskuteční 25. – 30. června 2022! Nenechte si ujít již 6. ročník festivalu oper 20. a 21. století!
 
Návštěvníci festivalu se mohou těšit na české a světové premiéry, které budou uvedeny v obou našich velkých divadlech, na krytém náměstí Trojhalí Karolina a lyžařské sjezdovce v Palkovicích. Na programu festivalu budou operní díla a vokální performance osmi skladatelů –  Luigiho Nona, Salvatora Sciarrina, Petra Kotíka, Matouše Hejla, Miroslava Tótha, Judith Berkson, Jamese Laytona a Lucie Páchové. Program festivalu tak zahrnuje díla nejen známých skladatelů, ale i mladé generace.
 
 
Nenechte si ujít tuto výjimečnou událost a vyberte si z našeho pestrého PROGRAMU:

25. června Superflumina – Divadlo Jiřího Myrona
26. června Opera Ibsen/Přízraky – Divadlo Antonína Dvořáka
27. června Many Many Women – Divadlo Jiřího Myrona
28. června Partial Memories / saudade / Approximate – Divadlo Antonína Dvořáka
29. června Nulanus – skiareál Palkovice
30. června Prometeo. Tragedia dell‘ascolto – Trojhalí Karolina
 
VÍCE INFORMACÍ O VSTUPENKÁCH ZDE

NODO / Dny nové opery Ostrava organizuje Ostravské centrum nové hudby a Národní divadlo moravskoslezské. Konají se za podpory statutárního města Ostravy, Ministerstva kultury ČR, Moravskoslezského kraje, Ernst von Siemens Music Foundation, Česko-německého fondu budoucnosti a díky dalším institucím, nadacím i podpoře soukromého sektoru. Za kontinuální velkorysou pomoc Ostravskému centru nové hudby děkujeme Liboru a Veronice Winklerovým a také Martinu Vohánkovi. Generálním mediálním partnerem festivalu je Český rozhlas Vltava, hlavním mediálním partnerem Česká televize.