PÁTEČNÍ ZÁVĚREČNÁ PERFORMANCE WORKSHOPU AUTORSKÉHO DIVADLA
18.8.2022
V rámci projektu Budoucnost=Teď! youth manifesto probíhá tento týden v Ateliéru pro divadelní vzdělávání při NDM workshop autorského divadla. Závěrečná performance proběhne v pátek 19. srpna v 17 hodin před klubem Dock (Malá Kodaň). Srdečně zveme!
 
Mladým nadějným umělcům i nadšencům je určena právě probíhající akce Ateliéru pro divadelní vzdělávání při NDM: pod názvem BUDOUCNOST=TEĎ! se skrývá pět dní plných autorského divadla a témat, která pálí, zajímají a štvou současné mladé dospívající a dospělé. Vrcholem bude páteční performance před klubem Dock.
 
AUTORSKÉ DIVADLO (devising theatre) je nehierarchický způsob divadelní tvorby. Nejsou zde striktně rozděleny role na herce, režiséra, dramaturga - všichni, kdo se účastní jsou především autory společné performance. Vše probíhá pod vedením mentora, který provokuje k sebevyjádření divadlem.
 
Srpnového workshopu se účastnilo 13 mladých umělců (studenti herectví, současného tance Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo Slezské univerzity, Ateliér Divadlo a výchova JAMU, Katedra alternativního a loutkového divadla DAMU). Lektorem, mentorem a režisérem workshopu je Bradley Lewis Cannon, lektor a režisér divadla pro mladé umělce Strange Town ze skotského Edinburghu.
 
Nenechte si ujít páteční setkání! Těšíme se na Vaši návštěvu 19. srpna od 17 hodin před klubem Dock!
 
Foto Maxim Bajza
 
Projekt Budoucnost=Teď! je finančně podpořen Statutárním městem Ostrava a grantem Kreativní Evropy. Děkujeme!