ŘÍJNOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
15.9.2022
Nová sezóna 2022/2023 je v plném proudu! Přinášíme vám přehledně repertoár Divadla Antonína Dvořáka, Divadla Jiřího Myrona i Divadla „12“ na jednom místě! Přečtěte si říjnový zpravodaj na našich webových stránkách.
 
Opera Národního divadla moravskoslezského zve diváky na NABUCCO. Současná inscenace je replikou prvního ostravského nastudování z roku 1968 v režii Miloslava Nekvasila, který nás navždy opustil 12. června 2022. Představení současné inscenace opery Nabucco, které se uskuteční 1. října v 18.30 hodin, věnujeme památce Miloslava Nekvasila a Drahomíry Drobkové, představitelky Feneny v nastudování opery z roku 1968, která zemřela 30. června 2022. Před samotným představením proběhne od 17 hodin ve foyeru Divadla Antonína Dvořáka přátelské vzpomínání.
 
Blíží se říjnová premiéra muzikálu PRODUCENTI! Autor tohoto dnes již klasického a mnoha cenami ověnčeného kusu – scenárista, režisér, skladatel a velmistr parodie Mel Brooks – si vzal na paškál právě svět showbusinessu a prostřednictvím svého díla nás zve do zákulisí příprav velkolepé muzikálové show. Co všechno se může i nemusí povést při snaze uvést na divadelní prkna veselohru, jejíž téma není zrovna veselé…? To se dozvíte od 27. října v Divadle Jiřího Myrona, kde se v rolích dvou neotřelých producentů představí Tomáš Savka či Lukáš Vlček a Tomáš Krpec v alternaci s Radkem Melšou
 
Soubor baletu připravuje listopadovou premiéru inscenace LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA. Od světové premiéry baletu Louskáček v Mariinském divadle v Petrohradě letos uplyne 130 let. Maďarský choreograf Youri Vámos spojil předlohu díla pohádku E. T. A. Hoffmanna Louskáček a Myší král s Vánoční koledou Charlese Dickense a příběh umístil do Londýna 19. století. Vámosova verze je inscenací pro celou rodinu, choreograf cíleně myslí na malé (i mladé) diváky. Premiéra 10. listopadu 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Kdo si nenakrad, musí to brát, jako že nevyhrál... soubor činohry připravuje divadelní adaptaci filmu HOŘÍ, MÁ PANENKO. Každý jistě zná znamenitý film Miloše Formana o jednom hasičském bále. Činohra NDM připraví svou divadelní adaptaci, která oživí Divadlo Jiřího Myrona velkolepými obrazy veselí na plese, živou muzikou a tančícími páry, jakož i zábavnými, úsměvnými a dojemnými příběhy účastníků jednoho plesu. A to vše formanovsky odpozorováno ze života, s humorem i lidskostí. Premiéra 26. listopadu 2022 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Vážení diváci, těšíme se na Vaši návštěvu ve 104. sezóně Národního divadla moravskoslezského.