V SOBOTU 19. LISTOPADU VEJDĚTE ZADNÍM VCHODEM DO DIVADLA ANTONÍNA DVOŘÁKA A ZAŽIJTE NETRADIČNÍ NOC DIVADEL (NEJEN) PRO MLADÉ
15.11.2022
Ateliér pro divadelní vzdělávání při NDM zve diváky na NOC DIVADEL, která se uskuteční v sobotu 19. listopadu od 18 do 22 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Během letošní Noci divadel převrátíme Divadlo Antonína Dvořáka trochu naruby! Z herců, tanečníků a dalších umělců se v sobotu 19. listopadu stanou hudebníci, zpěváci, barmani a průvodci zákulisím! NDM spojí síly z Divadlem Petra Bezruče a Komorní scénou Aréna a na programu je také představení společné novinky – Klubu mladého diváka. „Mezidivadelní spolupráce není v Ostravě žádnou novinkou, a to obzvlášť pokud jde o Noc divadel. Tentokrát je však Noc divadel spíš pomyslným začátkem dlouhodobé společné cesty Národního divadla moravskoslezského, Arény a Bezručů. Právě v Divadle Antonína Dvořáka totiž všichni pokřtíme a slavnostně zahájíme fungování ostravského Klubu mladého diváka. Bude určen hlavně středoškolským a vysokoškolským studentům. Cílem je nabídnout mladým lidem od 15 do 25 let vybrané tituly za podstatně nižší ceny, ale nejen to. Lákat budeme na vzájemná setkání, sdílení zážitků, bližší poznávání divadelního provozu i rozvíjení přemýšlení o divadle prostřednictvím diskusí a workshopů, uvedla lektorka Ateliéru a garantka Klubu mladého diváka Tereza Strmisková.
 
Činoherní studio předvede novou performanci s názvem ZA FILTREM. Vznik tohoto divadelního manifestu je součástí mezinárodního divadelního projektu Future = NOW! youth manifesto, (ve zkratce FuN) na kterém kromě Ateliéru při NDM participuje také slovinské Divadlo Glej s nizozemským Theaterschip. Projekt je spolufinancovaný Evropskou unií v programu Kreativní Evropa.
 
Vstupné je zdarma, akce je určena pro širokou veřejnost a cílena je především na mladého diváka. Zájemci se do budovy dostanou pouze služebním vchodem. Bližší informace o programu ZDE.
 
 
Projekt Klub mladého diváka je realizován za finanční spoluúčasti EU prostřednictvím Národního plánu obnovy a Ministerstva kultury.
Vznik performance Činoherního studia podpořila v rámci projektu FuN! #youthmanifesto Evropská komise v programu Kreativní Evropa.
Děkujeme!