KALEIDOSKOP KLAVÍRU – KONCERT TOMÁŠE VRÁNY VE SLAVNOSTNÍM SÁLE DIVADLA JIŘÍHO MYRONA
23.1.2023
Ve čtvrtek 26. ledna 2023 se ve slavnostním sále Táni Hodanové v Divadle Jiřího Myrona představí Tomáš Vrána, laureát loňské Mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec v oboru klavír. Nenechte si ujít další koncert z CYKLU KOMORNÍCH KONCERTŮ!
 
Ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto uvádíme XXII. Cyklus komorních koncertů, a to opět pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. et Mgr. Lukáše Curyla a náměstka primátora statutárního města Ostrava Ing. Zbyňka Pražáka, Ph. D.
 
První koncert roku 2023 nese název KALEIDOSKOP KLAVÍRU. Návštěvníkům slavnostního sálu Táni Hodanové v Divadle Jiřího Myrona se představí úspěšný klavírista Tomáš Vrána. Jeho hra se vyznačovala jemnou schopností balance a naprosté rovnováhy rozumu s citem. Vrána představil empatickou souhru s orchestrem, výtečnou technickou brilanci a mnohostrannou artikulaci klavírního úhozu. Ukázal, že má smysl pro detail i celkovou architektoniku skladby. Jeho pojetí bylo jako vytesané do krásného bílého mramoru. Hladce lesklého, ale přitom kultivovaně tvarovaného, plného filigránských nuancí. Vránova hudební komunikace s orchestrem byla přímo ukázková, samozřejmější nelze slyšet ani u velkých mistrů".
Milan Bátor
 
Program koncertu: D. Scarlatti, F. Chopin, F. Liszt, B. Bartók, O. Messiaen.
 
Koncert klavíristy Tomáše Vrány se uskuteční ve čtvrtek 26. ledna 2023 v 19 hodin. Srdečně zveme!