DERNIÉRA MUZIKÁLU HARPAGON JE LAKOMEC?!
MUZIKÁL / 24.5.2023
V Divadle Jiřího Myrona uvedeme poslední tři představení muzikálu HARPAGON JE LAKOMEC? Nejbližší se uskuteční v pátek 26. května 2023. V červnu nás čeká derniéra!
 
Autorský tým režiséra a scénáristy Vojtěcha Štěpánka, skladatele Borise Urbánka a textaře Jiřího Krhuta originálně přepracoval původní tragikomickou látku Moliéra do muzikálové crazy komedie o tom, jak přechytračit vlastního hamižného a lakotného otce a vybojovat si své štěstí. V hlavních rolích se vedle Libora Olmy v pátek představí Markéta Schimmerová Procházková (Eliška), Adam Živnůstka (Kleant), Tomáš Novotný (Valér), Pavel Liška (Skrček), Michaela Danielová (Marianna) a zpěvačka Dasha (Frozina).
 
Foto Kristýna Junková
„Koncem června se musíme společně rozloučit po pěti letech s Kočkami, dále s původním českým muzikálem Harpagon je lakomec? a v Divadle „12“ s titulem Pět let zpět (The Last Five Years). Květiny pro paní Harrisovou jsme již museli ukončit bez oficiální derniéry pro indispozici hlavní protagonistky. Je to pro mne tak trochu smutné loučení, protože všechny čtyři muzikály jsou úspěšné a jistě by si své publikum našly i v příští sezóně. Jejich ponechání na repertoáru by však znamenalo zásadní omezení nových muzikálových inscenací. Ve čtyřsouborovém divadle je totiž jednou z neměnných konstant daný počet odehraných představení každého souboru v rámci jednotlivého měsíce. A samozřejmě se všichni těšíme na nové muzikály. Takže bych vlastně měla napsat, že loučení s výše uvedenými je radostné, protože jejich uvádění nekončí pro nezájem diváků, ale odcházejí v plné parádě. Možná se s některými po letech na našich scénách setkáme znovu. Takový už je život v divadle... Nenechte si tedy alespoň některé z nich na poslední chvíli nechat ujít, nebo si je znovu připomeňte." Gabriela Petráková, šéfka souboru muzikálu.
 
Nenechte si ujít jedno z posledních tří představení! Crazy muzikál pro Vás zahrajeme v pátek 26. května 2023 od 18.30 hodin. Poslední dvě představení se uskuteční v sobotu 24. června v 18.30 hodin a v neděli 25. června 2023 v 16 hodin (derniéra) v Divadle Jiřího Myrona.