RESISTANCE / OPEN CALL PRO MLADÉ DIVADELNÍ UMĚLCE, STUDENTY UMĚLECKÝCH ŠKOL A VŠECHNY DIVADELNÍ NADŠENCE!
30.5.2023
Ateliér pro divadlení vzdělávání při NDM hledá mladé herce, tvůrce, zájemce o historii ve věku 16-23 let do mezinárodního divadelního projektu Resistance! festival moderní evropské historie.
 
Konkurz se uskuteční 6. června 2023 v 16 hodin v prostorách Ateliéru NDM, který se nachází na rohu Milíčovy ulice a tř. Čs. legií. PŘIHLÁŠKA ZDE.
 
Skupiny mladých umělců z šesti evropských států vytvoří pod vedením divadelních profesionálů a historiků inscenaci, která bude zrcadlit jejich autorský pohled na akty odporu v moderní historii, v českém kontextu je tématem Pražské jaro, konkrétně pak příběh Jana Palacha a dalších zápalných obětí, které jsou jedním ze symbolů odporu vůči ruské okupaci v roce 1968. VÍCE INFORMACÍ O PROJEKTU ZDE.
 
7. - 11. 8. 2023 proběhne v Ateliéru NDM pětidenní intenzivní workshop během něhož vytvoříme základ inscenace. S tou pak v průběhu roku 2024 navštívíme mezinárodní festivaly v Francii, Holandsku, Itálii, Portugalsku, Slovinsku. V září bude festival moderní evropské historie hostit také Národní divadlo moravskoslezské.
 
Performance ve veřejném prostoru, srpen 2022. Foto Martin Kusyn

Tento projekt byl financován s podporou Evropské komise v rámci programu CERV - Občané, rovnost, práva a hodnoty.
Toto sdělení vyjadřuje pouze názory autora a Komise nenese odpovědnost za případné využití informací v něm obsažených.