105. SEZÓNA NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO JE ZAHÁJENA!
11.9.2023
V sobotu 9. září a v neděli 10. září 2023 zahájilo Národní divadlo moravskoslezské svou 105. sezónu již tradičním GALAVEČEREM K ZAHÁJENÍ SEZÓNY.
 
Diváci dostali jedinečnou možnost zhlédnout a vyslechnout ochutnávky premiér nové sezóny 2023/2024. První část večera se odehrála v Divadle Antonína Dvořáka, kde zazněly ukázky z kompletního SMETANOVSKÉHO OPERNÍHO CYKLU OSTRAVA 2024. Členové souboru činohry představili ukázky z inscenace MARNÁ LÁSKY SNAHA. Soubor baletu představil ochutnávky z LABUTÍHO JEZERA a úspěšných repertoárových inscenací COPPÉLIA a LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA. Za roli Boba Cratchita a Ďábla v této inscenaci je sólista baletu NDM Francesco Fasano nominován na Cenu Thálie 2023! Druhá část večera proběhla v Divadle Jiřího Myrona, kde se diváci přesunuli za doprovodu "rozverných londýnských dětí" z muzikálu OLIVER!, který bude mít premiéru na začátku října. Soubor muzikálu představil ukázky ze všech premiér nadcházející sezóny. Na obou večerech excelovala Michaela Horká, která je za roli paní Lovettové z muzikálu SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET nominovaná na Cenu Thálie 2023. Nenechte si ujít nejbližší představení 14. a 15. září 2023 v Divadle Jiřího Myrona! Soubor baletu na scéně Divadla Jiřího Myrona představil úryvky úspěšné inscenace CARMEN. Nejbližší reprízy uvedeme 16. a 17. září v Divadle Jiřího Myrona.
 
Foto Martin Kusyn
Diváci odměnili všechny účinkující dlouhými ovacemi vestoje! Součástí prvního galavečera bylo losování výherce poukazu na jakýkoliv zájezd v hodnotě 35 000 Kč, který poskytl partner předplatného CK Radynacestu.cz. Vítězkou se stala paní Marta Čupová z Metylovic. Gratulujeme!