KNIŽNÍ FESTIVAL OSTRAVA SE BLÍŽÍ!
22.2.2024
I letos jsme součástí programu Knižního festivalu Ostrava, který se koná ve dnech 1.–3. března 2024 na Černé louce. Navštivte zde náš stánek NDM, kde se na Vás budeme těšit!
 
V rámci 5. ročníku Knižního festivalu Ostrava proběhne v pátek 1. března 2024 od 15 hodin na Černé louce beseda s autogramiádou s názvem Příběhy hornických vdov poprvé na českém jevišti. Beseda s tvůrci a herci z NDM o tom, jak probíhají přípravy inscenace o ženách, jejichž příběhy jsou zároveň i návodem, jak žít dál navzdory nepřízni osudu. Na besedě se představí autorka knižní předlohy Kamila Hladká, režisér inscenace Václav Klemens a v neposlední řadě také herečky Marie Logojdová a Sabina Muchová. Přijďte spolu s tvůrci nahlédnout na (ne)všední osud hornických vdov.
Premiéra inscenace HORNICKÉ VDOVY se uskuteční 18. června 2024 v 19 hodin v Divadle „12“.
 
Poté jste srdečně zváni do Divadla Antonína Dvořáka, kde bude 1. března 2024 od 18.30 hodin probíhat živé natáčení populárního historického podcastu Martina Gromana a Michala Stehlíka PŘEPIŠTE DĚJINY: Friedrich nebo Bedřich? Tento díl podcastu se zaměří na osobnost Bedřicha Smetany, na realitu druhé poloviny 19. století, ale i na obraz skladatele a jeho díla během následujícího dvacátého století. Akci uvádíme v rámci Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024.
 
Dvoudenní vstupenka na Knižní festival Ostrava je zároveň vstupenkou i na akci Přepiště dějiny (dvoudenní vstupenkou na KFO se budete prokazovat i v Divadle Antonína Dvořáka).