NENECHTE SI UJÍT... TIPY NA TENTO VÍKEND
27.2.2024
Přijďte navštívít KNIŽNÍ FESTIVAL OSTRAVA, kde se na Vás budeme těšit ve stánku NDM se speciálními nabídkami. V sobotu odstartujeme hlavní událost roku 2024 – SMETANOVSKÝ OPERNÍ CYKLUS OSTRAVA 2024. Buďte u toho s námi...
 
I letos jsme součástí programu Knižního festivalu Ostrava, který se koná ve dnech od pátku do neděle 1.–3. března 2024 na Černé louce. Navštivte zde náš stánek NDM, kde nakoupíte vstupenky za velmi výhodné ceny! V pátek 1. března 2024 od 15 hodin proběhne beseda s autogramiádou s názvem Příběhy hornických vdov poprvé na českém jevišti. Beseda s tvůrci a herci z NDM o tom, jak probíhají přípravy inscenace o ženách, jejichž příběhy jsou zároveň i návodem, jak žít dál navzdory nepřízni osudu. Na besedě se představí i autorka knižní předlohy Kamila Hladká.
 
V pátek 1. března 2024 od 18.30 hodin se v Divadle Antonína Dvořáka bude probíhat živé natáčení populárního historického podcastu Martina Gromana a Michala Stehlíka PŘEPIŠTE DĚJINY: Friedrich nebo Bedřich? Tento díl podcastu se zaměří na osobnost Bedřicha Smetany, na realitu druhé poloviny 19. století, ale i na obraz skladatele a jeho díla během následujícího dvacátého století. Akci uvádíme v rámci Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024. VSTUPENKY ZDE. Dvoudenní vstupenka na Knižní festival Ostrava je zároveň vstupenkou i na akci Přepiště dějiny (dvoudenní vstupenkou na KFO se budete prokazovat i v Divadle Antonína Dvořáka).
 
V sobotu 2. března 2024 odstartujeme SMETANOVSKÝ CYKLUS. K dvoustému výročí narození zakladatele moderní české opery uvedeme ve vlastním nastudování všech jeho osm dokončených oper v devíti dnech od 2. do 10. března (od data narození), druhý blok ke 140. výročí úmrtí od 4. do 12. května (po datum úmrtí). Celý cyklus slavnostně zahájíme uvedením opery BRANIBOŘI V ČECHÁCH od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Buďte u toho s námi! Zbývají poslední vstupenky.