KONCERT TALENTOVANÉHO MLADÉHO KLAVÍRISTY MATĚJE PINKASE
4.3.2024
Cyklus komorních koncertů, který pořádá Národní divadlo moravskoslezské spolu s agenturou Presto, bude hostit talentovaného mladého klavíristu Matěje Pinkas. Srdčně Vás zveme ve čtvrtek 7. března 2024 do slavnostního sálu Divadla Jiřího Myrona na koncert MAGIE KLAVÍRU.
 
I přes svůj mladý věk má za sebou již mnoho úspěchů a zúčastnil se řady mezinárodních soutěží. Má také zkušenosti s komorní hrou, mimo jiné pravidelně doprovází svého otce, violistu Jiřího Pinkase. V minulé sezóně absolvoval studijní pobyt v USA, který v červnu ukončil provedením Rachmaninovova Klavírního koncertu č. 2 za doprovodu symfonického orchestru Parkland High School Youth Symphony.

V září 2022 vystoupil jako sólista ve Dvořákově síni Rudolfina za doprovodu České sinfonietty v rámci hudebního festivalu Dvořákova Praha a v dubnu 2023 pak za doprovodu Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK (Film – Opera – Koncert) ve Smetanově síni Obecního domu. Představil se také jako sólista ve Velkém sále Berlínské filharmonie za doprovodu tělesa Sinfonie Orchester Berlin.
 
Nenechte si ujít jedinečný koncert Matěje Pinkase, který se uskuteční ve čtvrtek 7. března 2024 v 19 hodin ve Slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona. V programu zazní skladby Franze Schuberta, Ludwiga van Beethovena, Roberta Schumanna, Bedřicha Smetany, Fryderyka Chopina a Sergeje Prokofjeva. Vstupenky ZDE.
 
Záštitu nad koncerty převzali náměstkyně primátora SMO Lucie Baránková Vilamová a náměstek hejtmana MSK Lukáš Curylo, finančně je podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.