PŘÍŠTÍ SOBOTU S NÁMI PŘIJĎTE OSLAVIT NOC DIVADEL 2024
13.3.2024
23. března 2024 v Česku proběhne již dvanáctý ročník Noci divadel, tentokrát při příležitosti „kafkovského“ výročí na téma „Proměna“. Divadla a další instituce v celé zemi aktuálně připravují jedinečný program, my budeme slavit v prostoru komorního Divadla „12“ a v Divadelním klubu.
 
Noc divadel se od roku 2024 přesouvá na nový jarní termín, tedy na nejbližší sobotu v týdnu, v němž celosvětově slavíme Světový den divadla, který připadá na 27. března. Ten se v jednom týdnu propojuje společně se Světovým dnem divadla pro děti a mládež (20. března) a se Světovým dnem loutkářství (21. března).
 
V komorním Divadle „12" uvedeme premiéry inscenace ČERNÁ VODA. Projekt se uskutečnil ve spolupráci Činoherního studia s herci souboru činohry NDM (Aneta Kaluža Klimešová, Martin Dědoch, Kamila Janovičová) a studenty Janáčkovy konzervatoře Ostrava. Ponoříme se do tématu proměny snů a ideálů v průběhu života člověka, nahlédneme do budoucnosti nebo se podíváme do minulosti postav, které se během jedné noci přelezou plot zavřeného koupaliště.
Na obě premiéry máme v Divadle „12" omezenou kapacitu, prosím rezervujte si svá místa ve formuláři zde: bit.ly/nocdivadel2024. Projekt Činoherního studia NDM podporuje Statutární město Ostrava a Ministerstvo kultury.
 
V rámci doprovodného programu Vás srdečně zveme do Divadelního klubu Divadla Jiřího Myrona. Archiv našeho divadla zachytí divadelní proměny v obrazech a fotografiích. Ve fotokoutku se pak budete moci proměnit na divadelní postavy. Na návštěvníky čeká také kvíz o divadle a hudba.
 
Více k programu ZDE. Těšíme se na Vaši návštěvu!
 
Fotografie ze zkoušek Černé vody,
foto Martin Kusyn