EXTRA AKCE - ATELIÉR
SVOBODNÉ DISKUZE - EVROPSKÁ UNIE S NÁMI
Premiéra 15.11.2019, 8:30 hodin
Centrum PANT
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
arrow-right arrow-right

SVOBODNÉ DISKUZE - EVROPSKÁ UNIE S NÁMI - Premiéra 15.11.2019

Premiéra 15.11.2019, 8:30 - Centrum PANT

logoInformace
Co pro Českou republiku znamená členství v Evropské unii? Je pro nás přítěží, nebo přínosem? Kde můžeme získat o EU nezkreslené informace? Přijďte se ptát, zjišťovat a diskutovat.
   
Moderuje: Petr Kopecký,
hosté: Jaroslav MillerRadek Špicar
 
Petr Kopecký
„Svoboda a demokracie bez vzdělání a kritického myšlení hynou a slábnou.“ Tento citát najdeme na stránkách Ostravské univerzity na profilu Doc. Petra Kopeckého, PhD., který povede debatu o Evropské unii. Petr Kopecký v roce 2006 absolvoval na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci doktorské studium oboru Anglická a americká literatura. V současné době působí na Katedře anglistiky a amerikanistiky Filozofické fakulty OU. Jeho obory jsou britská a americká studia, sociální a kulturní dějiny Velké Británie. 
 
 
Hosté:
Jaroslav Miller
Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., PhD. je historik a od roku 2014 také rektor Univerzity Palackého v Olomouci. Vystudoval historii, ruskou a anglickou filologii a literaturu na Filozofické fakultě Univerzity Palackého, pokračoval ve studiu na Středoevropské univerzitě v Budapešti a na Oxfordské univerzitě. Absolvoval také řadu stáží na univerzitách a vědeckých ústavech v Kanadě, Maďarsku, USA, Velké Británii, Německu a Austrálii. Jaroslav Miller je součástí projektu EUforka, jehož cílem je představit objektivní informace o Evropě.   
 
Radek Špicar
Radek Špicar je absolventem Univerzity Karlovy v Praze a University of Cambridge. V  minulosti působil jako náměstek místopředsedy vlády pro ekonomiku a později coby ředitel pro vnější vztahy Auto Škoda nebo ředitel think-tanku Aspen Institute Prague. V současné době působí jako viceprezident Svazu průmyslu a dopravy, který je největším tuzemským zástupcem českých podnikatelů. V akademické oblasti se Radek Špicar věnuje společenské odpovědnosti podniků a ekonomické diplomacii.
 
 
 

 

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
15.11.20198:30Centrum PANTPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Dana Kovaříková

Foto: Martin Kusyn
Jaroslav Miller, Petr Rumpel

Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející