EXTRA AKCE - ATELIÉR
SVOBODNÉ DISKUZE – SVOBODA TISKU
Premiéra 22.11.2019, 19:00 hodin
Divadlo „12“
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
arrow-right arrow-right

SVOBODNÉ DISKUZE – SVOBODA TISKU - Premiéra 22.11.2019

Premiéra 22.11.2019, 19:00 - Divadlo „12“

logoInformace
Žijeme v naprosto svobodném světě, kde se informace zveřejňují bez omezení, ale umíme se v tomto svobodném světě pohybovat? Dokážeme rozpoznat, které zprávy jsou bulvární, které jsou zaujaté a které jsou přímo falešné a manipulativní? 
   
Moderuje: Petr Hruška,
hosté: Ondřej Neumann, Jindřich Šídlo, Jan Tvrdoň
 
Petr Hruška
Je básník, spisovatel a literární historik. Vystudoval Vysokou školu báňskou (obor úprava nerostných surovin), poté absolvoval Českou literaturu a literární vědu na Filozofické fakultě OU a doktorské studium na Masarykově univerzitě v Brně. Pracuje v Ústavu pro českou literaturu AV ČR. Vydal několik básnických sbírek (Obývací nepokoje, Měsíce, Vždycky se ty dveře zavíraly, Darmata a další) a podílel se na řadě kolektivních vědeckých publikací.
 
 
Hosté:
Ondřej Neumann
Spoluzakladatel a ředitel Ústavu nezávislé žurnalistiky. Absolvoval obor Ekonomie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Novinářskou kariéru začínal v roce 1993 v ČTK. Pracoval jako zástupce šéfredaktora časopisu Týden, jako šéfeditor zpravodajství pomáhal rozjíždět ČT24. Z České televize přešel do pozice zástupce šéfredaktora Hospodářských novin. Do prosince 2013 byl šéfredaktorem týdeníku Ekonom. Ústav nezávislé žurnalistiky založil po dlouhém přemýšlení nad stavem českých médií a jejich perspektivou.
 
Jindřich Šídlo
Jindřich Šídlo je novinář, redaktor a politický komentátor. Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově. Působil v týdeníku Respekt a byl členem redakce deníku Mladá fronta DNES. Vykonával také funkci vedoucího redaktora domácího zpravodajství deníku Hospodářské noviny, řídil domácí zpravodajství České televize a byl také hlavním analytikem této veřejnoprávní televize. Na portálu Seznam zprávy uvádí pravidelný satirický pořad Šťastné pondělí. Za svou žurnalistickou práci získal v roce 2007 novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky. V roce 2013 byl v anketě Tweet roku 2013 zvolen osobností roku českého Twitteru.   
 
Jan Tvrdoň
Jan Tvrdoň se zabývá domácí politikou a factcheckingem. Dříve působil jako vedoucí projektu Demagog.cz, který vznikl v České republice jako unikátní nezávislá platforma zkoumající a ověřující faktická tvrzení politické elity. Činnost projektu spočívala primárně v poukazování na nepravdivá a manipulativní vyjádření politiků, která negativně ovlivňují veřejný prostor. Demagog.cz získal Novinářskou cenu za inovativní občanskou online žurnalistiku. 
 
 
 

 

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
22.11.201910:00Divadlo Jiřího MyronaPremiérazobrazit detail
22.11.201919:00Divadlo „12“Premiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející