EXTRA AKCE
Cyklus komorních koncertů – KALEIDOSKOP KLAVÍRU
Uvedení 26.1.2023, 19:00 hodin
slavnostní sál v DJM
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

Cyklus komorních koncertů – KALEIDOSKOP KLAVÍRU - Uvedení 26.1.2023

Uvedení 26.1.2023, 19:00 - slavnostní sál v DJM

Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto

logoInformace

Ve čtvrtek 26. ledna 2023 se ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona představí Tomáš Vrána, laureát loňské Mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec v oboru klavír.

Po jeho vítězství jsme v kritice mohli číst: „Jeho hra se vyznačovala jemnou schopností balance a naprosté rovnováhy rozumu s citem. Vrána představil empatickou souhru s orchestrem, výtečnou technickou brilanci a mnohostrannou artikulaci klavírního úhozu. Ukázal, že má smysl pro detail i celkovou architektoniku skladby. Jeho pojetí bylo jako vytesané do krásného bílého mramoru. Hladce lesklého, ale přitom kultivovaně tvarovaného, plného filigránských nuancí. Vránova hudební komunikace s orchestrem byla přímo ukázková, samozřejmější nelze slyšet ani u velkých mistrů". (M. Bátor). Večer tedy slibuje krásný hudební zážitek.

Koncerty probíhají v příjemném prostředí slavnostního sálu divadla Jiřího Myrona. V předprodeji si můžete zakoupit vstupenky na každý koncert zvlášť nebo zvýhodněné abonentní vstupné na celou řadu osmi večerů. Každý z večerů bude jedinečný a na každém z nich se setkáte s interprety, kteří jsou ve svém oboru špičkou. Ale hlavně načerpáte energii a krásno do dalších dní. Svým jménem koncerty zaštítili náměstek kultury MSK Lukáš Curylo a náměstek kultury SMO Zbyněk Pražák. Moravskoslezský kraj a Statutární město Ostrava projekt finančně podpořili.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
26.1.202319:00slavnostní sál v DJMUvedenízobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející