KOMORNÍ MUZIKÁL PĚT LET ZPĚT POPRVÉ V ČESKU!
OPERETA / MUZIKÁL / 4.9.2019

Na linii komorních muzikálů v Divadle „12“ navazuje soubor operety/muzikálu dílem amerického skladatele Jasona Roberta Browna The Last Five Years v překladu Tomáše Novotného pod názvem PĚT LET ZPĚT.

Ve světě, především v anglofonních zemích, je tento muzikál velmi dobře známý. Soubor operety/muzikálu titul uvede v české premiéře, proto si jej dovolujeme krátce představit.
 
Zdálo by se, že téma partnerských vztahů už bylo zpracováno ve všech možných variantách a podobách. Přesto autor našel nový a zcela originální způsob, jak nahlédnout do pětiletého soužití dvou lidí.
 
Vztah spisovatele Jamieho a herečky Kathy vidíme od samého začátku, tedy jejich první schůzky, až do jeho rozpadu právě po pěti letech. Obě dvě postavy nám příběh představují po svém – v uzavřených monologických skladbách. Jeho verze je interpretována chronologicky, zatímco její pohled na vztah je prezentován od konce. Jamie a Kathy se tedy reálně na jevišti téměř nepotkají. Téma „míjení se“ přináší dnešní doba stále častěji, proto je i dílo J. R. Browna stále aktuálnější a naléhavější.
 
 
Jsme rádi, že tento příběh doplněný skvělou hudbou komorního šestičlenného orchestru pod vedením Marka Prášila budete moct zhlédnout i vy. Režie se ujala Janka Ryšánek Schmidtová, hrají Klára Jelínková / Martina Šnytová a Tomáš Novotný / Tomáš Savka.
 
Česká premiéra 26. září 2019 v 19 hodin v Divadle „12“
a druhá premiéra 27. září 2019 v 19 hodin v Divadle „12“
 
Uvádíme po dohodě s Music Theatre International (Europe) Limited: www.mtishows.eu
Foto Martin Straka
(tn)