REBECCA – MUZIKÁL MNOHA SUPERLATIVŮ
OPERETA / MUZIKÁL / 2.10.2019
Může existovat muzikál s téměř detektivní zápletkou? Je možné, aby se titulní hrdinka muzikálu během celého večera neobjevila na scéně? Odpověď zní ano! REBECCA!
 
V roce 2006 se na scéně vídeňského Raimundova divadla odehrála světová premiéra muzikálu REBECCA, který mnozí považují za skutečný vrchol éry muzikálu superlativů v Evropě. Nejúspěšnější autorská dvojice německého jazykového teritoria, libretista Michael Kunze a skladatel Sylvester Levay, se nechala inspirovat mysteriózním románem britské spisovatelky Daphne du Maurierové. Román Rebecca vyšel v češtině pod názvem Mrtvá a živá už v roce 1939 a od té doby patří k nejvydávanějším titulům anglické literatury u nás. Psychologické drama, které bere dech svými dějovými zvraty a mnoha překvapeními, inspirovalo v roce 1940 k filmové adaptaci také velmistra filmového napětí režiséra Alfreda Hitchocka. Veslavném, dvěma Oscary ověnčeném snímku tehdy zazářil britský herec Lawrence Olivier.
 
 
Titulní hrdinka příběhu Rebecca se na scéně vůbec neobjeví, protože je již více než rok mrtvá. Její jméno je však stínem nové lásky, která nečekaně vstoupila do osudů bohatého anglického šlechtice a mladé nevinné dívky. Z jejího pohledu je celý příběh vyprávěn, právě ona je tou skutečnou hlavní hrdinkou, která přišla do luxusního sídla Manderley jako „ta druhá”, tedy nová manželka Maxima de Wintera. V Manderley snad každý kout neustále připomíná dokonalý obraz bývalé paní Rebeccy, o jejíž odkaz pečlivě dbá paní Danversová, hospodyně panství Manderley. Její osobní vztah k Rebecce je přede všemi zahalen do temného tajemství...
 
Přijďte ho rozluštit už 5. a 6. října do Divadla Jiřího Myrona! ►KOUPIT VSTUPENKY