ROMANTICKÝ MUZIKÁL ROMEO A JULIE, POSELSTVÍ LÁSKY
OPERETA / MUZIKÁL / 28.10.2019
Nejslavnější Shakespearova tragédie od hvězdného ostravského tandemu Borise Urbánka a Jaromíra Nohavici, v režii Šimona Cabana a v překladu Jiřího Joska slibuje strhující hudbu a podmanivé texty...
 
Před patnácti lety měl v Ostravě premiéru výpravný muzikál na ledě Romeo a Julie. Hudba Borise Urbánka, provázená básnickým perem Jaromíra Nohavici, zaujala mnoho diváků nejen u nás, ale uspěla také v zahraničí.
 
„Příběh Romea a Julie mě po celá ta léta nepřestával fascinovat. Toužil jsem po tom, aby se náš muzikál mohl vrátit, nejlépe do divadla. Jenže to samozřejmě znamená, že se musíme na celý příběh podívat znovu a upravit ho tak, aby odpovídal divadelnímu rytmu. Musí vzniknout vlastně zcela nový muzikál. Když ta příležitost přišla, zeptal jsem se sám sebe: ‚Máme na to chuť a odvahu? OK. Jdeme do toho!‘ Divák by ale přitom neměl mít pocit, že jsme ho připravili o písně, které jsme s Jaromírem napsali už před lety,” poznamenal hudební skladatel Boris Urbánek, duchovní otec nové podoby, která vznikla pro Národní divadlo moravskoslezské.
 
V hlavních rolích se pod taktovkou Jakuba Žídka představí Radek Melša / Adam Živnůstka (Romeo), Patricia Janečková / Martina Šnytová (Julie), čerstvá držitelka Ceny Thálie.
 
Na výpravný romantický muzikál na motivy hry Williama Shakespeara ROMEO A JULIE, poselství lásky vás zveme 31. října a 5. a 8. prosince. ►KOUPIT VSTUPENKY