NA TENTO MUZIKÁL MUSÍTE – DĚJ SE CO DĚJ!
OPERETA / MUZIKÁL / 13.11.2019
Jednu z největších legend amerického muzikálu Colea Portera není třeba divákům NDM představovat. Jeho swingové a jazzové rytmy si můžete přijít poslechnout prostřednictvím slavného muzikálu DĚJ SE CO DĚJ!
 
Hudební komedie DĚJ SE CO DĚJ (Anything Goes) v překladu Michaela Prostějovského se odehrává na luxusní zámořské lodi při její plavbě z Ameriky do Anglie. Na palubě se vedle vdavekchtivých žen a zamilovaných párků objevují i sňatkoví podvodníci a hochštapleři všeho druhu, včetně falešného faráře, a pochopitelně nechybí ani černý pasažér a agent FBI.
 
 
Ostravské nastudování je teprve druhou inscenací tohoto muzikálu v ČR. Režie se chopil Peter Oravec – zkušený muzikálový matador, který s NDM v této pozici spolupracoval poprvé. A jelikož dílo je přímo nabité tancem, přizval si k sobě hned tři choreografy – slovenský tandem Ladislava Cmoreje se Simonou Machovičovou a o stepařská čísla se postarala ta nejpovolanější – muzikálová herečka a čtyřnásobná mistryně světa ve stepu Kateřina Marie Fialová, která se zároveň ujala hlavní ženské postavy v alternaci se stálicí našeho souboru Martinou Šnytovou (oceněnou za tuto roli Cenou Thálie). Pod taktovkou Jakuba Žídka dále uslyšíte a uvidíme Adama Živnůstku / Radka Melšu, Veroniku Prášil Gidovou / Andreu Gabrišovou, Tomáše Savku / Juraje Čiernika a další.   (mp, tn)
 
Těšíme se na vás 13. a 14. listopadu v Divadle Jiřího Myrona! ►KOUPIT VSTUPENKY