AUTORSKÁ HUDEBNÍ POHÁDKA PRO CELOU RODINU!
OPERETA / MUZIKÁL / 22.1.2020
Havíř se vrací ze šichty domů. V hrnci bublá koprovka. Obloha nad černolouckými bludnými balvany se začíná temně zatahovat a liška Zolotka začíná být divně neklidná... Zveme vás na POHÁDKU O BÍDNÉM HAVÍŘI!
 
Autorská hudební pohádka je první ze série Tajemství bludných balvanů, se kterou se můžete nově setkávat v prostoru komorního Divadla „12“. Co pohádka, to jeden bludný balvan. Uzavřený příběh, který vám odhalí své tajemství.
 
Za dávných časů, kdy šneci uměli létat, stromy zpívat a kameny mluvit, žily na Černé louce tři čarodějky. Slečna Vědoucí umí rozmlouvat s přírodou, slečna Čarokrásná rozumí kráse, i když je možná trochu popleta. A pak je tu Dada. Čarodějka, co má všechny ráda.
 
Na pozadí klasického pohádkového příběhu se dětský i dospělý divák seznámí tentokrát s paní Bídou, s havířem a jeho rodinou, s vílami Zlatoočkami i s kramáři z „Přívoza“. Přijměte pozvání na hudební putování Ostravou tak, jak ji patrně neznáte.
 
Pohádku uvádíme ve světové premiéře v režii Juraje Čiernika a s živým hudebním doprovodem. Ve hře se představí členové souboru operety/muzikálu NDM Roman Žiška, Ilona Piskořová, Eva Zbrožková, Janka Hoštáková, Dagmar Mimrová, Jarmila Hašková, Eva Villámová a Lenka Vaňkátová. (jv)
 
Světová premiéra 14. února 2020 v 19 hodin v Divadle „12“