WEST SIDE STORY – PŘIPRAVUJEME SE NA UDÁLOST ROKU
OPERETA / MUZIKÁL / 31.1.2020
Příběh inspirovaný nesmrtelnou Shakespearovou tragédií Romeo a Julie, hudba geniálního skladatele Leonarda Bernsteina a náročná taneční čísla řadí totiž WEST SIDE STORY k vrcholům hudebního divadla.
 
Na pozadí násilného souboje mládežnických part domácích Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků o nadvládu nad newyorskými ulicemi se odehrává love story mladých milenců – Američana Tonyho a Portoričanky Marii. Je možné, aby jejich osudová láska přežila ve světě plném předsudků, nenávisti a násilí? Na tuto otázku si diváci budou moct odpovědět v ostravské premiéře tohoto světoznámého díla již počátkem února.
 
V režii Jiřího Nekvasila (v rámci našeho souboru se již úspěšně zhostil režie jiné klasiky žánru – rockové opery Jesus Christ Superstar) se na jevišti Divadla Jiřího Myrona představí jak sólisté našeho souboru, tak hosté, kteří s naším divadlem pracují dlouhodobě, i úplní nováčci.
V hlavní milenecké dvojici se tedy můžete těšit na Martinu Šnytovou a Mariannu Polyákovou v roli Marii, o Tonyho se podělí Tomáš Savka se dvěma zcela novými tvářemi – Patrikem Vyskočilem a Marcem Salvadorim. Temperamentní Anitu ztvární Veronika Prášil Gidová nebo Klára Jelínková; šéfa Tryskáčů si zahraje Tomáš Novotný / Peter Strenáčik a Žraloky bude vést Jiří Daniel / Peter Pecha. O náročnou taneční stránku se postará zkušená choreografka Lucie Holánková, s orchestrem operety/muzikálu titul nastuduje Jakub Žídek. (mp, tn)
 
Uvádíme po dohodě s Music Theatre International (Europe) Ltd.;
foto 1–3 Martin Straka, 4–5 Martin Popelář, 6 Václav Melecký
 
Premiéry 6. a 8. února 2020 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona