ZÁZNAM INSCENACE FANTOM LONDÝNA
OPERETA / MUZIKÁL / 8.4.2020
FANTOM LONDÝNA přichází na vaše obrazovky! Původní český muzikál na motivy příběhu Jacka Rozparovače budeme vysílat 18. dubna. Dramaturgický úvod si opět připravili Juraj Čiernik a Jan Vlas.
 
Premiérou 16. května 2013 vyvrcholila několikaletá práce týmu, jehož jádrem byli autor hudby Radim Smetana, autor písňových textů Michael Prostějovský a autoři libreta Pavel Bár a Lumír Olšovský, který je zároveň režisérem inscenace.
 
Autorský muzikál se vrací k mysteriózní postavě Jacka Rozparovače, o němž dodnes nevíme téměř nic. Ačkoliv záhadné vraždy kněžek lásky v londýnské čtvrti Whitechapel ohrozily jen velmi malou část Londýna, měly obrovský dopad na celou tehdejší společnost. Během desítek let se zrodila řada pověstí a legend, na jejichž základě vznikly úspěšné romány, filmy a v NDM i zcela původní, tajuplný krimimuzikál, kde každá postava může být vrahem.
 
V roli britské královny Viktorie vystupovaly Jitka Zelenková a Jarmila Hašková. Divákům se dále v muzikálu představili Martina Šnytová, Hana Fialová, Lukáš Adam / Robert Finta, Ondřej Bábor / Juraj Čiernik, Jana Kurečková / Jarmila Hašková / Jana Musilová, Roman Harok, Libor Olma, Lada Bělašková / Eva Prnka Villámová, Vladimír Polák / Jaroslav Rusnák a mnozí další.
 
Původní muzikál Národního divadla moravskoslezského se těšil několikaleté divácké oblibě a v roce 2015 získal také hlavní cenu jihokorejského Festivalu DIMF (DAEGU INTERNATIONAL MUSICAL FESTIVAL). Mimo to putovalo do Ostravy také ocenění za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli, a to pro Janu Musilovou (role Matka Henryho) a cena za nejlepší mužský výkon v hlavni roli pro Lukáše Adama (role Henry)!
 
ZÁZNAM BUDE K DISPOZICI 18. DUBNA V 18.30 HODIN POD TÍMTO ODKAZEM