OPERETA/MUZIKÁL OPĚT NA FESTIVALU SLEZSKÁ LILIE
OPERETA / MUZIKÁL / 5.6.2020
Soubor operety/muzikálu NDM se již několik let podílí na bohatém programu festivalu Slezská lilie a ani letošní léto nebude výjimkou, i když program se bude od minulých ročníků lehce lišit...
 
V minulých letech jsme na program festivalu zařadili například koncertní verzí muzikálů JESUS CHRIST SUPERSTAR nebo JOSEF A JEHO ÚŽASNÝ PESTROBAREVNÝ PLÁŠŤ.
 
 
Během letošního ročníku bude NDM diváky provázet hned ve dvou dnech. Již 13. června se můžete těšit na dva živé vstupy v rámci večerního programu TV Noe (v rozmezí 21.30 až 22.30 hodin). Mluvit se bude právě o uplynulých dvou ročnících. Konkrétně o muzikálu Jesus Christ Superstar, uváděném před katedrálou Božského Spasitele, pohovoří ředitel NDM a režisér inscenace Jiří Nekvasil společně se sólistkou souboru operety/muzikálu Hanou Fialovou a o muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, uváděném loni tamtéž, promluví dirigent Jakub Žídek s představitelem titulní role Romanem Harokem.

O den později, tedy 14. června, se v kostele sv. Václava uskuteční Komorní muzikálový koncert souboru operety/muzikálu. Pod taktovkou hudebního ředitele souboru Jakuba Žídka zazní známé muzikálové melodie z bohatého repertoáru sólistky souboru a držitelky Ceny Thálie Hany Fialové. Koncert začíná ve 20.00 hodin a i tento večer bude živě přenášet TV Noe.
(tn, foto v pořadí archiv festivalu, Martin Straka a Aleš Honus)