BLÍŽÍ SE PRVNÍ MUZIKÁLOVÁ PREMIÉRA
OPERETA / MUZIKÁL / 24.9.2020
Ostravská inscenace muzikálu KVĚTINY PRO PANÍ HARRISOVOU v hudebním nastudování Jakuba Žídka a v režii Gabriely Petrákové bude navíc vůbec prvním uvedením tohoto muzikálu mimo britské ostrovy!
 
„Vždycky jsem myslela, vždycky jsem si říkala, že jsem spokojená. Ale když jsem uviděla ty šaty...“
 
Tak se zasní hrdinka nového muzikálu, paní Áda Harrisová. Obyčejná žena, uklízečka stojící nohama pevně na zemi. Doteď si dokázala vystačit s málem a radovat se z každé drobnosti. Skromný život jí vždy projasnil svazeček kvítků, které si koupila na kuchyňský stůl.
 
Jednoho dne ale objeví, že život nabízí ještě další, netušené krásy: při úklidu u bohaté dámy spatří nádhernou róbu od Christiana Diora. Z těch šatů se jí tají dech, jsou pro ni přímo ztělesněním všech vyšších hodnot, ke kterým stojí za to se upínat. Takové šaty si paní Harrisová také musí pořídit!
Jak by se ale k extravagantní róbě dostala uklízečka z Londýna roku 1947? Je vůbec šance, že se jí to podaří? To zjistíme, když se na dlouhou pouť za velkým snem vydáme s ní. Naštěstí Áda Harrisová je žena laskavá, poctivá a skromná, takže nám každá vteřina v její přítomnosti jistě bude potěšením.
 
Křehká pohádka pro dospělé o ceně lidské laskavosti byla poprvé uvedena v anglickém Sheffieldu v roce 2016 a vyhrála britskou divadelní cenu pro nejlepší muzikál roku i nejlepší herečku v hlavní roli. Česká premiéra se uskuteční 3. října 2020 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Role dobrosrdečné Ády přináší velkou hereckou příležitost pro Hanu Fialovou, dále účinkují Patricia Janečková, Jarmila Hašková, Tomáš Savka, Roman Harok / Tadeáš Hoza a další. (hn)