MUZIKÁLOVÝ GALAKONCERT ŽIVĚ NA ČT ART!
OPERETA / MUZIKÁL / 16.2.2021
Přímý přenos galakoncertu toho nejlepšího z muzikálové produkce Národního divadla moravskoslezského již 22. února ve 20.15 hodin na ČT art! Více podrobností přineseme ve středu 17. února v Dobrém ránu.
 
V roce 2010 se s nástupem šéfky Gabriely Petrákové z původně operetního souboru Národního divadla moravskoslezského stal soubor operety/muzikálu. Právě muzikál nabyl v repertoáru dominantního postavení a vedle klasických titulů se dramaturgie souboru začala zaměřovat především na současnou světovou muzikálovou tvorbu.
Koncert k 10 letům muzikálové éry představí průřez významnými tituly tohoto období i ochutnávku z inscenací, které jsou dosud na repertoáru. V živém přenosu České televize nabídne divákům nezapomenutelné muzikálové písně v podání Hany Fialové, Martiny Vlčkové, Michaely Horké, Patricie Janečkové, Tomáše Savky, Lukáše Vlčka, Romana Haroka, Tomáše Novotného a dalších. Speciáním hostem bude zpěvačka Dasha.
Doprovází orchestr souboru operety/muzikálu v hudebním nastudování Jakuba Žídka. O režii atraktivního napůl inscenovaného koncertu se postarala šéfka souboru Gabriela Petráková.

Slavnostní koncert bude živě vysílán 22. února 2021 ve 20. 15 hodin na ČT art – VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE ZDE.
 
Více podrobností Vám přineseme také ve středu 17. února v pořadu Dobré ráno. Hosty budou nejprve dirigent Jakub Žídek (který koncert hudebně připravuje a bude dirigovat orchestr) a Martina Vlčková (po sedmé hodině ráno), po nich (před osmou hodinou ráno) přijdou Tomáš Savka a Hana Fialová. Později se do studia vrátí Jakub Žídek – povídat bude už na ČT 3 (před devátou hodinou ráno) nejen o koncertu, ale také o dirigování.
 
 
Foto Martin Kusyn