JE HARPAGON OPRAVDU LAKOMEC?
OPERETA / MUZIKÁL / 16.2.2022
Národní divadlo moravskoslezské zve diváky na komediální muzikál HAROPAGON JE LAKOMEC?, který uvedeme v pátek 18. února od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
V hudební komedii HARPAGON JE LAKOMEC? Liboru Olmovi v roli spořivého kupce zdárně sekundují další protagonisté muzikálového souboru a v roli dohazovačky Froziny se v pátek představí zpěvačka Dasha.
 
„Hereckým vrcholem večera byl přirozeně Harpagon v podání Libora Olmy, kterému je postava hamižného lichváře psána skutečně "na tělo". Jeho Harpagon není primárně ani tak vychytralý a mazaný jako spíš urputně tvrdohlavý, zakomplexovaný a svým způsobem primárně materialistický. Dlouho poslouchá jen sám sebe a dohazovačku Frozinu a má svou třináctou komnatu, o které nikdo nic neví. V první části Olma dokázal vyzvednout parodické a komické prvky a často oživil i dějový spád. Jeho charakter je však složitější, což se naplno ukázalo v dobře vygradovaném závěru, který Olma sehrál s velkou hereckou přesvědčivostí. Vizuálně herec trochu připomínal amerického Dannyho DeVita z filmu Batman se vrací, nicméně tím podobnost také končí, neboť Olma představil opravdu široký výrazový rejstřík vtipné mimiky a gest."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 17.12.2021)
Foto Kristýna Junková
Až do neděle 20. února nakoupíte lístky na vše, co v tom období hrajeme, a to za cenu o 40 % nižší. Osobně v pasáži Divadla Jiřího Myrona nebo ve večerní pokladně před představením. Pro on-line nákup použijte při placení kód 14022022. Do divadla s láskou – to je náš Valentýn!