MUZIKÁLOVÉ PREMIÉRY 104. SEZÓNY NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO
MUZIKÁL / 17.8.2022
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského uvede v nadcházející sezóně celkem čtyři premiéry. V říjnu uvedeme dlouho očekávaný muzikál PRODUCENTI!
 
27. října 2022 ovládnou jeviště Divadla Jiřího Myrona muzikáloví PRODUCENTI. Režii má na svých bedrech šéfka souboru Gabriela Petráková, hudební nastudování má na starosti hudební ředitel souboru Jakub Žídek a choreografii Ladislav Cmorej se stepařskou podporou Anežky Knotkové. „Koncem října se uskuteční z jara odložená premiéra skvělého komediálního muzikálu Producenti. Přitažlivý je nejen vlastním příběhem, ale i skvělými hudebními čísly a politicky nekorektním humorem, díky kterému by asi dnes na Broadwayi už neměl šanci být uveden. U nás naštěstí zatím stále vítězí zdravý rozum i smysl pro nadsázku."
Gabriela Petráková, šéfka souboru muzikálu,
 
Inscenace JONÁŠ A TINGL TANGL s dnes již legendárními písněmi divadla Semafor, se zabydlí na prknech Divadla „12“. Uvedení v letošním roce není úplná náhoda – právě letos totiž uběhne od původní premiéry šedesát let. Příběh o vzniku hry a tím i vzniku herecké dvojice Suchý a Šlitr je dnes již všeobecně známý. A jelikož se v našem muzikálovém souboru ze skvělého muzikanta Jakuba Žídka vyprofilovala zajímavá herecká osobnost, bude spolu s Tomášem Savkou „řádit“ od 18. prosince 2022 v Divadle „12“.
 
V únoru uvedeme muzikálový thriller SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET. Černá komedie z prostředí londýnské spodiny, kde nic není zadarmo a spravedlnost bere každý do vlastních rukou. Muzikál legendárního broadwayského skladatele a textaře Stephena Sondheima od své premiéry v roce 1979 doslova obletěl svět, a to od nejkomornějších divadel po slavné operní domy. V Česku se v naší inscenaci poprvé objeví na velké scéně. Premiéra je naplánována na 2. února 2023 v 18 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Koncem května uvedeme poslední muzikálovou premiéru sezóny. Pohádka O ZAJÍČKOVI ZAPOMNÍČKOVI (z cyklu Tajemství bludných balvanů) v režii Juraje Čiernika bude na repertoáru souboru od 27. května 2023 v 17 hodin v Divadle „12“.
 
Vážení diváci, těšíme se na Vaši návštěvu v sezóně 2022/2023!
 
Foto – vizuál pro plakát k inscenaci PRODUCENTI: Petr Hrubeš