HARPAGON JE LAKOMEC? ZVEME DIVÁKY NA PRVNÍ MUZIKÁLOVÉ PŘEDSTAVENÍ SEZÓNY!
MUZIKÁL / 6.9.2022
Slavnostními Galavečery k zahájení sezóny 2022/2023 jsme o víkendu odstartovali 104. sezónu Národního divadla moravskoslezského! A prvním muzikálovým představením v nové sezóně bude HARPAGON JE LAKOMEC?
 
Původní autorský muzikál podle Molièrovy klasiky s názvem HARPAGON JE LAKOMEC? měl svou světovou premiéru  16. prosince 2021 v Divadle Jiřího Myrona. Autorem hudby je ostravskému publiku velmi dobře známý Boris Urbánek. S naším souborem nepracoval poprvé (připomeňme například tituly Mrazík nebo Romeo a Julie, poselství lásky). Povědomí o souboru bylo velmi přínosné, protože mnoho hudebních čísel mohlo být interpretům ušito přímo „na tělo“. Naopak zcela novou tváří byl autor písňových textů Jiří Krhut. Trojici autorů pak doplňuje šéf činohry Národního divadla moravskoslezského Vojtěch Štěpánek, který je podepsaný pod libretem a jako správný autor si sám inscenaci i zrežíroval.
(tn)
 
V průběhu slavnostních GALAVEČERŮ K ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2022/2023 zazněly i ukázky z tohoto muzikálu, který v neděli 7. září od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona odstartuje muzikálovou sezónu.

Role Harpagona byla napsána přímo pro Libora Olmu. Původně byla myšlena jako malý divadelní dárek k jeho kulatému životnímu jubileu. Zaposlouchejte se do podcastu NDM, kde se dozvíte více o jeho práci na roli.