DIVADLO JIŘÍHO MYRONA BUDE VE ČTVRTEK PATŘIT PRODUCENTŮM!
MUZIKÁL / 26.10.2022
Slavný výpravný crazy muzikál Mela Brookse PRODUCENTI bude mít svou ostravskou premiéru již tento čtvrtek 27. října v Divadle Jiřího Myrona! Premiérový večer bude velkolepou podívanou včetně červeného koberce a hvězdných příchodů!
 
Vyprodukovat tu nejhorší muzikálovou show na světě je věda! Producent Max Bialystock a účetní Leo Bloom plánují shrábnout peníze na muzikálový propadák získané od sponzorů a pláchnout s nimi kamsi daleko. Jak ale může dopadnout hra o Adolfu Hitlerovi? Rozhodně jinak, než by čekali... Muzikál je dílem mistra parodie a filmových komedií Mela Brookse. Nejprve vytvořil film a za svůj scénář k němu dostal v roce 1968 Oscara. Látku poté přenesl na skutečné muzikálové jeviště a Producenti po premiéře na Broadwayi (rok 2001) získali 12 ze 14 možných Cen Tony – mj. za nejlepší hudbu, libreto, režii nebo choreografii. V roce 2005 vznikl stejnojmenný film s Umou Thurman v roli Ully. Mel Brooks je tedy patrně jediným filmovým režisérem, který natočil svůj vlastní remake.
 
Foto Martin Popelář
Jsem ráda, že můžeme divákům konečně Producenty nabídnout a že jsme po letech úsilí získali licenci i k tomuto světovému dílu. Věřím, že se muzikál usadí na našem jevišti nadlouho, že se bude našim divákům líbit stejně jako těm ve světě.“ šéfka souboru a režisérka inscenace Gabriela Petráková.
 
Slavnostní premiéra muzikálu PRODUCENTI se uskuteční ve čtvrtek 27. října 2022 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona a máme zcela vyprodáno! Jen několik vstupenek zbývá na druhou sobotní premiéru a i vstupenky na reprízy do konce roku 2022 rychle mizí!