PREMIÉRY MUZIKÁLOVÝCH PRODUCENTŮ JSOU ZA NÁMI! GRATULUJEME!
MUZIKÁL / 31.10.2022
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského má za sebou obě premiéry díla Mela Brookse PRODUCENTI. A premiéry naznačily, že na scénu Divadla Jiřího Myrona přichází jednoznačný hit!
 
Už první recenze nešetří chválou - a nelze vybrat jednoho sólistu či práci jednoho člena inscenačního týmu! „Nejhorší muzikálová show na světě. Tak zní zadání a bizarní cíl dvou potřeštěných muzikálových producentů, kteří chtějí shrábnout dva miliony dolarů za dokonalý brak. A přesně takový je námět muzikálu Mela Brookse a Thomase Meehana Producenti, který uvedlo ve čtvrteční premiéře Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě.
 
Foto Martin Popelář
(...) Producenti jsou počtem účinkujících skutečně kolosální muzikál, o to víc potěší dokonalá synergie všech zúčastněných a přesné rozložení úloh a sil. Na jevišti i v hledišti to během čtvrteční premiéry jiskřilo a nechyběla ta pravá divadelní magie. Diváci živě reagovali od počátku do konce. Inscenace má i přes značnou délku svižné tempo a pořádnou gradaci. Respekt si zaslouží rovněž překlad legendárního českého producenta Adama Nováka. (...) Největší uznání náleží režii Gabriely Petrákové. Právě tato kreativní dáma je zodpovědná za precizní, funkční a do nejmenších podrobností vycizelovaný výsledek, který báječně drží pohromadě. Každá nová režie Petrákové svědčí o tom, že šéfka ostravského muzikálu umělecky roste a připravuje znamenité počiny. (...) Nová ostravská inscenace Producentů se zařadí nepochybně k nejoblíbenějším tuzemským muzikálovým titulům posledních let."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 28. 10. 2022)
 
První reprízy našeho nového muzikálového hitu uvedeme 8., 9. a 10. listopadu 2022 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!