VÍKEND S MUZIKÁLEM HARPAGON JE LAKOMEC?
MUZIKÁL / 16.1.2023
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského uvede v sobotu 21. a v neděli 22. ledna muzikál HARPAGON JE LAKOMEC? Do konce sezóny uvedeme posledních pět představení! Srdečně zveme!
 
„Klasické téma Moliérovy satirické komedie má v rázovitě ostravském pojetí svůj styl a osobitost. (...) Harpagon je lakomec? je plnokrevné, turbulentní muzikálové divadlo, které nestraní ani jedné složce. Choreografie Ladislava Cmoreje, kostýmy Hany Knotkové a scéna Davida Baziky tak mají stejnou důležitost jako režie, hudba a texty. Je třeba říci, že taneční čísla jsou vynikající, kostýmy naprosto úchvatné a scéna povedená a flexibilní. Hudební nastudování Marka Prášila je muzikální a činorodé. Líbí se mi i jeho občasné, hravě nenásilné zapojení do děje a porozumění, které z jeho pojetí stylově různorodé Urbánkovy hudby vyplývá. Velkou pochvalu si v tomto směru zaslouží hudebníci, kteří nastudovali obtížné sólové instrumentální party vynikajícím způsobem. Hereckým vrcholem večera byl přirozeně Harpagon v podání Libora Olmy, kterému je postava hamižného lichváře psána skutečně na tělo."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 17. 12. 2021)
Foto Kristýna Junková
V sobotním večerním představení se v hlavních rolích divákům představí Libor Olma (Harpagon), Andrea Gabrišová (Eliška), Radek Melša (Kleant), Tomáš Novotný (Valér), Pavel Liška (Skrček), Alžbeta Bartošová (Marianna) a Michaela Horká (Frozina).
 
V nedělním odpoledním představení pak po boku Harpagona Libora Olmy vystoupí Markéta Schimmerová Procházková (Eliška), Radek Melša (Kleant), Tomáš Savka (Valér), Pavel Liška (Skrček), Patricia Janečková (Marianna) a zpěvačka Dasha (Frozina).
 
Nenechte si ujít jedno z posledních pěti představení v této sezóně! Těšíme se na Vaši návštěvu v sobotu 21. ledna v 18.30 hodin a v neděli 22. ledna 2023 v 16 hodin v Divadle Jiřího Myrona!