SWEENEY TODD! PREMIÉRA MUZIKÁLOVÉHO THRILLERU SE BLÍŽÍ...
MUZIKÁL / 21.1.2023
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského připravuje na začátek února premiéru muzikálu SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET.
 
Příběh o vraždícím holiči a lazebníkovi Sweeneym Toddovi poprvé uvedeme 2. února 2023 v Divadle Jiřího Myrona. Muzikál je plný napětí, nebezpečí, lásky, vášně, ale také pořádné dávky nadsázky a groteskní komiky. Přenese nás do Londýna poloviny 19. století, kde nic není zadarmo a spravedlnost bere každý do vlastních rukou...
 
 
„Jde o muzikálový thriller, který čeští diváci znají především ze slavného filmu Tima Burtona s Johnnym Deppem v titulní roli. Je to asi nejúspěšnější titul z pera muzikálového velikána Stephena Sondheima a jde teprve o třetí nastudování u nás – přitom o první na skutečně velké scéně."
Gabriela Petráková, šéfka muzikálu NDM
 
„Diváci se skutečně mohou těšit, protože podle mě to byl jeden z nejlepších hudebních skladatelů současnosti. Dokonce i ve srovnání s věhlasným Andrewem Lloydem Webberem je jeho kompozice propracovanější a jaksi odvážnější a bližší hudební současnosti. Nebojí se pracovat s disonancí – a přesto se dílo zdá velice zpěvné a lehce zapamatovatelné.Baví mě spojení velmi dramatického děje s odlehčenou formou, jakou se příběh vypráví. Něco tak drastického, jako je vraždění a jedení lidí, je podáno s ironií, lehkostí a humorem. Těším se na vytváření a spojování těchto kontrastů."
Juraj Čiernik, režisér inscenace
 
Muzikálový thriller bude na repertoáru souboru muzikálu již od února! Slavnostní premiéry se uskuteční 2. a 4. února 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona! Srdečně zveme!
Uvádíme v licenci Music Theatre International (Europe) Ltd.