MUZIKÁL SWEENEY TODD MÁ ZA SEBOU SLAVNOSTNÍ PREMIÉRY!
MUZIKÁL / 5.2.2023
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského má nově na svém repertoáru kultovní muzikálový thriller Sweeney Todd: Ďábelský lazebník z Fleet Street a první recenze naznačují, že to bude další divácký hit! Gratulujeme!
 
„Sweeney Todd je po hudební a pěvecké stránce velmi náročné dílo. Ostravský soubor se s ním vyrovnal naprosto skvěle, a to od hlavních rolí až po výborně zpívající a hrající sbor. Lukáš Vlček v titulní roli je pěvecky i herecky přesvědčivý ve ztvárnění tragického podtextu postavy, Michaela Horká dokonale rozehrává groteskní podobu paní Lovettové. Pěvecká náročnost vyžaduje zdatné hlasy, ve vedlejších rolích tak vynikají i operní pěvci. (...) Sweeney Todd dostal v Ostravě rozměr velkého plátna a na premiéře si právem vysloužil ovace publika vestoje."
Radmila Hrdinová
(Právo,4. 2. 2023)
 
„(...) Hned první premiéra ukázala, že ostravský muzikálový soubor se s náročným titulem popral velmi dobře. (...) Marek Prášil udělal pro kvalitní nastudování Sweeneyho Todda maximum. Viděli a slyšeli jsme pomyslnou špičku ledovce, pod kterým se skrývá miniaturní práce všech zainteresovaných. Klobouk dolů! Režie Juraje Čiernika se drží v intencích Burtonova filmu. Vyhnula se naštěstí přílišné obscénnosti, na scéně nestříká krev jako ve filmu. Násilí je prezentováno náznakově, částečně humorně a spíše v decentní, parodické a metaforické rovině. (...) Je zde i spousta úlevného humoru a milosrdné naděje, že světlo nakonec převáží tmu. Sondheimův Sweeney Todd je nepochybně jednou z klíčových muzikálových událostí roku, ne-li událostí největší. Nejen, že je v takovém rozsahu u nás prvním, ale hlavně proto, že jde o divadlo ve všech ohledech poctivé, přesvědčivé a znamenité."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 3. 2. 2023)
Foto Kristýna Junková
Nejbližší reprízy uvedeme 17. a 18. února 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!