TOMÁŠ NOVOTNÝ V NOVÉM PODCASTU NDM!
MUZIKÁL / 15.2.2023
Zaposlouchejte se do našeho nového podcastu NDM! Moderátor podcastu a člen činohry NDM Vít Roleček si v něm popovídal s hercem, zpěvákem a dramaturgem souboru muzikálu Tomášem Novotným!
 
Herec, zpěvák a dramaturg muzikálu Národního divadla moravskoslezského Tomáš Novotný pochází z herecké rodiny v Pardubicích. Vystudoval muzikálové herectví na brněnské JAMU, je hostem řady muzikálových scén a také spoluzakladatelem a hercem pardubického Divadla Tří.
 
Tomáš Novotný ztvárnil na jevišti Národního divadla moravskoslezského řadu muzikálových rolí. Za postavy Josefa (Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť) a Maxima de Wintera (Rebecca) získal širší nominace na Cenu Thálie. Diváci jej mohou vidět také v titulní roli úspěšné muzikálové novinky Sweeney Todd: ďábelský lazebník z Fleet Street, kterou na prknech Divadla Jiřího Myrona uvádíme od začátku února.  „Mstícího se lazebníka v sobotu ztvárnil Tomáš Novotný. Jeho Sweeney je doslova sžírán cynismem. Prahne po pomstě s nedočkavou syrovou živočišností, z níž se prodírá zoufalství někoho, kdo ztratil půdu pod nohama. Novotný si vedl výborně i po pěvecké stránce. Zpíval srozumitelně s odstíněnou dynamikou, kterou ve správných momentech podpořil jistou intonací a efektivními výrazovými prostředky." (Milan Bátor, ostravan.cz).
 
Foto Kristýna Junková
Zaposlouchejte se do našeho nového podcastu, ve kterém Vám Tomáš Novotný prozradí více nejen o své nejnovější roli Sweeneyho Todda. Nejbližší reprízy muzikálu uvedeme v pátek 17. a v sobotu 18. února v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Zbývá posledních pár vstupenek! Srdečně zveme!