NEDĚLNÍ ODPOLEDNE S MUZIKÁLEM HARPAGON JE LAKOMEC?
MUZIKÁL / 17.3.2023
Soubor muzikálu uvede v neděli odpoledne inscenaci HARPAGON JE LAKOMEC? V červnu se s tímto muzikálem rozloučíme. Nenechte si ujít jedno z posledních pěti představení do derniéry!
 
Původní muzikál na motivy jedné z nejslavnějších klasických komedií ve velkolepém montypythonovském duchu! Crazy komedie o tom, jak přechytračit vlastního hamižného a lakotného otce a vybojovat si své štěstí... Autorský muzikál Vojtěcha Štěpánka, Borise Urbánka a Jiřího Krhuta s Liborem Olmou v hlavní roli uvádíme od prosince roku 2021.
 
V hlavních rolích v nedělním představení vedle Libora Olmy vystoupí Martina Vlčková (Eliška), Radek Melša (Kleant), Tomáš Savka (Valér), Pavel Liška (Skrček), Michaela Danielová (Marianna) a Michaela Horká (Frozina). Na konci sezóny nás čeká derniéra. Nenechte si ujít jedno z posledních pěti představení. Muzikál uvedeme v neděli 19. března 2023 v 16 hodin v Divadle Jiřího Myrona
 
Foto Kristýna Junková
Harpagon je lakomec? je plnokrevné, turbulentní muzikálové divadlo, které nestraní ani jedné složce. (...) Je třeba říci, že taneční čísla jsou vynikající, kostýmy naprosto úchvatné a scéna povedená a flexibilní. Hudební nastudování Marka Prášila je muzikální a činorodé. (...) Hereckým vrcholem večera byl přirozeně Harpagon v podání Libora Olmy, kterému je postava hamižného lichváře psána skutečně „na tělo“. Jeho Harpagon není primárně ani tak vychytralý a mazaný jako spíš urputně tvrdohlavý, zakomplexovaný a svým způsobem primárně materialistický. Dlouho poslouchá jen sám sebe a dohazovačku Frozinu a má svou třináctou komnatu, o které nikdo nic neví."